Přerov začne vybírat za parkování na staveništi, novou plochu nestihl dokončit

Parkoviště v Kratochvílově ulici. Foto: Přerov.euParkoviště v Kratochvílově ulici. Foto: Přerov.eu

Hotovo má být na jaře.

Přerov 18. prosince znovu otevře parkoviště v Kratochvílově ulici a začne za parkování vybírat peníze. A to i přes to, že ve skutečnosti budou majitelé aut svá vozidla odkládat na staveništi. Plánovaná rekonstrukce parkovací plochy není totiž hotová.

Hotovo mělo být do 10. srpna. Město ale nyní v tiskové zprávě přiznalo, že parkoviště otevře nedodělané. Důvodem jsou nízké teploty, které znemožnily pokládku asfaltu a instalaci závor. „Tyto práce nelze provádět při teplotách nižších než 5 °C. Oprava parkoviště v Kratochvílově ulici bude dokončena na jaře příštího roku,“ informoval David Holas z přerovského magistrátu.

Práce za 2,5 milionu korun začaly letos v říjnu. Provádějí je pracovníci Technických služeb města Přerova. Součástí je vybudování závory a kamerového systému. Na místo bude provizorně nainstalován původní automat, takže řidiči budou na parkovišti platit podle platného sazebníku.

V Kratochvílově ulici je zhruba třicet parkovacích míst. Závory měly zabránit tomu, aby tu lidé stáli bez placení. „Zavedení závor ocení všichni řidiči, kteří jsou zvyklí na placeném parkovišti platit, tedy těch slušných řidičů se nový systém téměř nedotkne. Závory budou osazeny kamerami, které umožní čtení registračních značek. Systém bude rychlý – obdobný jako v nákupních centrech,“ uvedl již dříve náměstek primátora pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Tagy Přerov
11 komentářů