Regionova poprvé v „pyžamu“. Nové barvy PID má druhý typ motorové jednotky

Regionova v barvách PID. Foto: RopidRegionova v barvách PID. Foto: Ropid

První jednotka bude nasazena na tratích okolo Rakovníku.

Jednotka 814 Regionova se stane třetím typem vlaku, který bude jezdit v Praze a Středočeském kraji v nových barvách Pražské integrované dopravy. Šedočervený nátěr získala v rámci opravy stupně R1 jednotka 814.124.

O lakování jednotky informovala na svém facebookovém profilu Pražská integrovaná doprava. Lak dostane i třívozová Regionova. „V novém kabátu potkáte již brzy jednu dvouvozovou jednotku na tratích v okolí Rakovníku a jednu třívozovou jednotku na Posázavském Pacifiku,“ uvedl PID.

Zatímco v nových barvách PID už jezdí stovky autobusů, u vlaků jde výměna barevného schématu pomaleji. Čeká se buď na nové jednotky, nebo opravy vyšších stupňů, při kterých se mění i lak. Barvy PID jsou zatím na několika jednotkách 471 CityElefant a nových jednotkách RegioFox. V novém schématu vyjedou i nové RegioPantery, které budou letos nasazeny na vybrané výkony.

Regionovy budou z řady výkonů ve Středočeském kraji mizet, nahradí je především RegioFoxy.

Regionova v barvách PID. Foto: RopidRegionova v barvách PID. Foto: RopidRegionova v barvách PID. Foto: RopidRegionova v barvách PID. Foto: RopidRegionova v barvách PID. Foto: Ropid
Tagy 814 České dráhy nové barvy PID PID Pražská integrovaná doprava Regionova
137 komentářů