Náhradní vlaková doprava. Kvůli stavbě okružní křižovatky přidal Pardubický kraj železniční spoje

Regionova v barvách Pardubického kraje. Pramen: Pardubický krajRegionova v barvách Pardubického kraje. Pramen: Pardubický kraj

Náhradní vlaky budou jezdit do začátku června.

K mimořádnému posílení jízdního řádu došlo od dnešního dne na trati mezi Skutčí a Žďárcem u Skutče v Pardubickém kraji. Nově mezi oběma stanicemi jezdí od dnešního rána až do 7. června pět párů vlaků, které slouží jako náhrada za přerušení provozu autobusů vybraných linek.

Důvodem je zahájení prací na budování okružní křižovatky na obchvatu města s ulicí Vítězslava Nováka. Kvůli tomu jsou některé autobusové linky částečně přerušeny (seznam zde) a vlak se ukázal jako jediné možné řešení, jak pohodlně zajistit náhradní dopravu.

České dráhy se na zařazení dalších vlaků dohodly s Pardubickým krajem. „ČD zajistí celkem pět párů spojů mezi Žďárcem u Skutče a Skutčí, z toho tři pojedou v ranních hodinách, jeden odpoledne a jeden večer. Ranní vlaky pojedou přímo až do Pardubic, odpolední a večerní spoj pojede do Skutče přímo z Pardubic,“ řekl mluvčí Českých drah Filip Medelský. Jízdní řád je zde.

Okružní křižovatka vzniká na styku silnic II/358 a II/306 s ulicí Vítězslava Nováka. Ta slouží jako příjezdová komunikace do centra města. Obchvat bude během stavby částečně uzavřen, silnice II/306 bude ve směru na Hlinsko zcela uzavřena. Provoz na obchvatu řídí kyvadlově semafory.

Objízdná trasa pro úplnou uzavírku silnice II/306 (silnice na Hlinsko) je vedena ve dvou verzích. Pro osobní auta po silnicích II/337 – Skutíčko – Leštinka – Vrbatův Kostelec – Louka – II/355 – Dřeveš – II/306 – Prosetín. Pro nákladní pak po silnici II/358 přes Přibylov – Podlažice – Chrast – II/355 – Horka – Silnice – Hlína – Louka – Dřeveš – II/306 – Prosetín – obousměrně.

Tagy 814 České dráhy náhradní vlaková doprava Pardubický kraj Skuteč Trať 261 Žďárec u Skutče - Svitavy
13 komentářů