U Mladé Boleslavi se srazila regionova s nákladním vlakem, tři zranění

Srážka osobního vlaku s nákladním v Bezděčíně. Foto: České dráhySrážka osobního vlaku s nákladním v Bezděčíně. Foto: České dráhy

Pravděpodobnou příčinou je chyba strojvedoucího osobního vlaku.

Ke střetu osobního a nákladního vlaku došlo dnes odpoledne ve výhybně Bezděčín na trati Mladá Boleslav – Nymburk.  Provoz je zastaven nejméně do pátečních 6 hodin.

O události informuje aplikace GRAPP Správy železnic. Podle informací deníku Zdopravy.cz došlo k nehodě v 16:18, kdy osobní vlak Českých drah Os 6051 z Mladé Boleslavi do Nymburka projel kolem návěstidla zakazujícího jízdu a vjel do vlakové cesty nákladního vlaku sestaveného z vozů na přepravu aut. Následně došlo k boční srážce vlaků a vykolejení několika nákladních vozů. České dráhy nejprve uvedly, že zraněni byli dva lidé, podle vyjádření mluvčí záchranné služby Moniky Novákové pro ČTK byli ošetřeni tři lidé.  Hasiči z vlaku evakuovali 37 lidí.

České dráhy na sociální síti X uvedly, že zranění jsou lehká. Dopravce nasadil náhradní autobusy mezi stanicemi Mladá Boleslav hl. n. a Dobrovice. Událost vyšetřuje Drážní inspekce.

Srážka osobního a nákladního vlaku ve výhybně Bezděčín. Foto: Drážní inspekceSrážka osobního a nákladního vlaku ve výhybně Bezděčín. Foto: Drážní inspekceSrážka osobního a nákladního vlaku ve výhybně Bezděčín. Foto: Drážní inspekceSrážka osobního a nákladního vlaku ve výhybně Bezděčín. Foto: Drážní inspekceSrážka osobního a nákladního vlaku ve výhybně Bezděčín. Foto: Drážní inspekceSrážka osobního vlaku s nákladním v Bezděčíně. Foto: České dráhy

 

Tagy 071 Nymburk - Mladá Boleslav 814 České dráhy drážní inspekce srážka vlaků
127 komentářů