Průtah Litomyšlí je opět plně průjezdný, hotovo je o týden dříve. Pracovalo se i přes noc

Silnice I/35 v Litomyšli po rekonstrukci. Foto: ŘSDSilnice I/35 v Litomyšli po rekonstrukci. Foto: ŘSD

Rychlejší opravě pomohla i dobrá koordinace s městem.

Jedno z největších letních omezení na síti silnic I. třídy v Česku skončilo. Od dnešního dne je opět plně průjezdný průtah Litomyšlí na silnici I/35. Společnost Skanska práce dokončila s více než týdenním předstihem.

V Litomyšli se celé léto tvořily kvůli opravě kolony, denně tu projede kolem 20 tisíc aut. Práce začaly 15. července. Projektová dokumentace počítala se 116 dny na opravu, Skanska v soutěži nabídla 54 dnů. Nakonec má hotovo ještě o více než týden dříve. „Zrychlení bylo způsobeno hlavně díky velmi dobré organizaci práce, blízké obalovně, a také výborné domluvě s městem, které umožnilo efektivní objížďky,“ uvedlo Ředitelství silnic a dálnic v tiskové zprávě. Oprava vyšla na 31 milionů korun.

Na silnici I/35 v Litomyšli začíná dvouměsíční oprava, auta musí ve směru na Olomouc jinudy

Na stavbě se střídalo až 70 specialistů denně, pracovali jsme sedm dní v týdnu až do pozdního večera, některé méně hlučné práce jsme prováděli i v noci. Nasadili jsme maximum kapacit, takže zatímco na jednom konci úseku se frézovala vozovka, na jiném místě jsme už pokládali asfaltové vrstvy. Díky skvělé spolupráci s městem se navíc podařilo domluvit velmi efektivní systém objížděk,“ říká stavbyvedoucí Skanska Luboš Jiskra. O víkendu proběhnou na silnici ještě dokončovací práce.

Silnice má v Litomyšli nový asfaltový kryt v úseku od světelné křižovatky až na konec města ve směru na Svitavy. Následně byla provedena obnova vodorovného a svislého dopravního značení.

Tagy I/35 Litomyšl Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Skanska
7 komentářů