Průjezd po I/35 kyvadlově. U Hořic začíná vznikat okružní křižovatka

Křižovatka na silnici I/35 u Hořic, která projde proměnou na okružní. Foto: Google Street ViewKřižovatka na silnici I/35 u Hořic, která projde proměnou na okružní. Foto: Google Street View

Stavba potrvá do poloviny června.

Se zdržením musejí od zítřka počítat řidiči a cestující po silnici I/35 na východním okraji Hořic. Důvodem je výstavba okružní křižovatky v místě, kde denně projede přes 11 tisíc aut, ale po dokončení části D35 Hořice – Úlibice zde provoz výrazně poklesne.

O omezení informovalo město na svých stránkách, potrvá do poloviny července. Na silnici se nově napojí přeložka silnice II/300 vedoucí k budoucí dálnici D35 a místní část Libonice novou místní komunikací.

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo výstavbu dálnice D35 Hořice – Sadová

Provoz na silnici I/35 bude kyvadlový. Silnice II/300 bude v ulici Antonína Rudla v úseku od křižovatky s ulicí Příčná po křižovatku se silnicí I/35 kompletně uzavřená.

Omezení v Hořicích. Foto: Městský úřad Hořice

Město očekává výrazný nárůst dopravní zátěže na křižovatce „u Batalionu“. Proto bude součástí dopravních opatření řízení provozu světelnou signalizací. „Umístění dopravních semaforů předpokládáme i v dalších etapách stavby dálnice D35 při plánovaných uzavírkách silnic v okolí Hořic. V této souvislosti bude přechod pro chodce v ul. Aloise Hlavatého dočasně změněn na místo pro přecházení,“ uvedlo město.

Zároveň bude také provedena úprava jízdních pruhů křižovatky v ul. Aloise Jilemnického a Havlíčkovy ulice, u přechodu pro chodce k prodejně Zeman.

Tagy Hořice I/35
13 komentářů