Na silnici I/35 v Litomyšli začíná dvouměsíční oprava, auta musí ve směru na Olomouc jinudy

Silnice I/35 v Litomyšli. Foto: Google Street ViewSilnice I/35 v Litomyšli. Foto: Google Street View

Omezení potrvá do poloviny září.

Řidiče a cestující na vytíženém úseku silnice I/35 v Litomyšli čeká od dnešního dne dva měsíce trvající omezení na jihovýchodním okraji města.

Důvodem pro opravu 1 417 metrů dlouhého úseku jsou příčné a podélné nerovnosti, trhliny a plošné deformace. Stavební práce začnou mezi světelnou křižovatkou silnic I/35, II/360 a II/358 a průmyslovou zónou. Následovat bude druhá etapa – oprava samotné světelné křižovatky a křížení u průmyslové zóny.

Zakázku na opravu získala společnost Skanska, hotovo má být v polovině září. Po celou dobu bude doprava ve směru Olomouc – Litomyšl – Vysoké Mýto vedena po silnici I/35 stavbou ve zúženém jízdním pruhu.

Mapa úseku I/35 v Litomyšli. Foto. ŘSD

Mapa úseku I/35 v Litomyšli. Foto. ŘSD

Ve směru na Vysoké Mýto – Litomyšl – Svitavy bude dopravní omezení jiné. Vozidla do 3,5 tuny projedou část zúženým jízdním pruhem stavbou a následně po ulici Trstěnická a průmyslovou zónou směr Olomouc. Nákladní vozidla nad 3,5 tuny odkloní objízdná trasa vedoucí ze světelné křižovatky na Poličku.

Tranzitní trasa přes Litomyšl patří mezi nejvytíženější silnice I. třídy, denně tudy projede 20 tisíc aut. K výraznému zklidnění ve městě má přispět dálnice D35, která se v Litomyšli připravuje, v případě úseku z Janova již i staví.

Tagy I/35 Litomyšl Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
5 komentářů