ŘSD opraví asfalt v přerovské křižovatce, kde chce město příští rok stavět turbookruh

Křižovatka I/55 s ul. Hranická a Staré Rybníky, Přerov-Předmostí. Zdroj: Google MapsKřižovatka I/55 s ul. Hranická a Staré Rybníky, Přerov-Předmostí. Zdroj: Google Maps

Silničáři obnoví povrch křižovatky pod novou estakádou.

V Přerově-Předmostí začala oprava křižovatky, investorem je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Skončit by měla v úterý. Dopravní situace se zkomplikuje hlavně pro řidiče jedoucí z této městské části.

Provoz v prostoru křižovatky ulic Velká Dlážka, Hranická a Staré Rybníky bude sveden do jednoho pruhu, aby mohli silničáři opravit asfaltový povrch silnice I/55 v délce 75 metrů.

Doprava bude řízena kyvadlově, v pondělí 30. října bude uzavřena jedna polovina komunikace, v úterý 31. října se práce přesunou na druhou polovinu vozovky. Ve středu 1. listopadu už bude možné danou lokalitou jezdit bez omezení. Práce jsou součástí rámcové smlouvy.

„Z Přerova jedoucí automobily nebudou moci odbočit do Předmostí a zákaz odbočení do místní části bude platit i pro opačný směr. Do města ani do Předmostí se nedostanou auta jedoucí z Dluhonic přes Staré Rybníky, řidiči musejí po dva dny využít silnici kolem Prechezy,“ řekl náměstek pro dopravu Tomáš Navrátil.

Městská část Předmostí tedy bude pro motoristy přístupná od Přerova i Olomouce, ale z Předmostí nebude možné vyjet ani jedním směrem. Objízdná trasa z Předmostí bude vedena přes ulici Prostějovskou.

„Vhodnější bude jet přes opravené Kočíře směrem na místní část Lýsky a odtud pak po komunikaci I/47 do Přerova. Lidé, kteří využívají městskou autobusovou dopravu, nebudou muset řešit žádnou změnu zastávek, ale počítat musejí s menším zpožděním,“ informoval Navrátil.

Turbookružní křižovatka

V místě opravy chce město Přerov příští rok postavit okružní křižovatku, která má řidičům přinést kvalitnější napojení Předmostí. Ve dvou jízdních pruzích, které by měly být uspořádány spirálovitě, propojí ulice Hranická, Velká Dlážka a Staré Rybníky.

U křižovatky za šest milionů korun, která by se měla stavět už v příštím roce, radní předpokládají podání žádosti o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Projektová dokumentace stavby by měla být hotova v únoru.

„Současná průsečná křižovatka upřednostňuje vozidla, která jedou po hlavní komunikaci. Právě při výjezdu z Předmostí ve směru do Přerova vozidla odbočují vlevo, hlavně v dopravních špičkách tu pak dochází ke tvorbě kolon. Kvůli tomu se potýkáme i s časovým zdržením autobusových linek. Proto tady chceme vystavět takzvanou turbokřižovatku, která zajistí větší plynulost i bezpečnost dopravy,“ dodal Navrátil.

Plán turbookružní křižovatky Přerov-Předmostí. Zdroj: Prerov.eu

Tagy I/55 Přerov Přerov Předmostí ŘSD turbookružní křižovatka
16 komentářů