Prahu čekají nové výluky. Tramvaje neprojedou u Čechova mostu a u Želivského

Práce na opravě trati na Čechově mostě v roce 2021. Foto: RopidPráce na opravě trati na Čechově mostě v roce 2021. Foto: Ropid

V sobotu opět nepojede metro C mezi Vltavskou a Hlavním nádražím.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) přeruší v nejbližších dnech provoz tramvají na třech místech. V sobotu začne výluka kvůli opravám křižovatek Želivského a Vinice. V pondělí pak vypuknou práce na přestavbě zastávek Čechův most.

V sobotu 7. října 2023 proběhne také poslední letošní etapa rekonstrukce stropní desky nad stanicí metra Florenc. Z tohoto důvodu bude v tento den od zahájení do skončení provozu obousměrně přerušen provoz metra na lince C v úseku Hlavní nádraží – Vltavská.

Stavební práce přinesou řadu výluk. V případě křižovatek Želivského a Vinice bude obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Želivského – Vinice. Omezení potrvá do 15. října.

Linky č. 5, 7, 15, 16, 26 a 91 budou jezdit po změněných trasách. DPP zavede náhradní autobusovou dopravu X16 a X91, a také tramvajovou linku č. 37.

Tramvajové křižovatky Želivského, také nazývána jako Strojimport, a Vinice se nacházejí na opačných koncích zhruba kilometr dlouhého úseku. DPP je bude opravovat obě současně. V křižovatce Želivského vymění kolejové rozvětvení 1×6 ve směru od Krematoria Strašnice, které pochází z roku 2006, v křižovatce Vinice pak kolejové rozvětvení 1×6 ve směru od Želivského, jehož stáří je 15 let. Obě rozvětvení jsou na hranici povoleného opotřebení.

V případě Čechova mostu začnou práce v pondělí, potrvají do pátku 20. řijna. Linky č. 15, 17, 42 a 93 budou jezdit po změněných trasách mimo nábřeží Dr. Edvarda Beneše, DPP zavede tramvajovou linku č. 27. Zastávky Čechův most projdou rekonstrukcí na bezbariérové.

Detaily o výlukách jsou na stránkách DPP, konkrétně pro Čechův most zde a pro Želivského – Vinice zde.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp
6 komentářů