Posun u rozšiřování D1 u Brna. Provoz se přesouvá do pravého jízdního pásu

Práce na rozšiřování D1 u Brna. Foto: ŘSDPráce na rozšiřování D1 u Brna. Foto: ŘSD

Na tři noci bude dočasně omezen provoz do jednoho jízdního pruhu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne dnes večer s převáděním provozu na dálnici D1 mezi křižovatkami MÚK Brno-centrum a Brno-jih do provizorně rozšířeného pravého jízdního pásu, kde bude provoz v režimu 2 + 2. Po tři noci tak musejí řidiči počítat s ještě větším omezením než dosud.

Během přestavby dopravního značení zredukujeme provoz ve směru na Ostravu do jednoho jízdního pruhu v čase od 20:30 do 5:00 od pondělí do středy,“ uvedlo ŘSD na sociální síti X.

Provizorní rozšíření je kvůli tomu, aby se mohl trvale rozšířit opačný jízdní pás, tedy ve směru do Prahy. Hotovo by mělo být do konce září příštího roku. Poté dojde k trvalému rozšíření jízdního pásu na Ostravu.

Práce na rozšiřování D1 v tomto úseku začaly letos v létě, zakázku získalo za 1,027 miliardy korun sdružení Doprastav a MI Roads. Detailně je stavba popsána v informačním letáku.

Jde o první úsek dlouho plánové stavby, která má postupně v šesti etapách zajistit rozšíření D1 na šest pruhů od Kývalky po Holubice, tedy od 182. k 210. kilometru. Na prvním úseku je vedle tranzitní dopravy i intenzivní doprava mezi Brnem a nejbližším okolím a lidé zde jezdí i k obchodním centrům na jihu města.

ŘSD uzavřelo smlouvu na rozšíření D1 u Brna, práce začnou v srpnu

Tagy D1 Ředitelství silnic a dálnic rozšíření D1 rozšíření D1 u Brna ŘSD
24 komentářů