Poslední vlak v Pardubicích kvůli chybě výpravčího nezastavil, padesátka lidí musela do Prahy autobusem

Železniční stanice Pardubice. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czŽelezniční stanice Pardubice. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Vlak měl omylem postavenou vlakovou cestu na kolej mimo nástupiště.

Nezvyklou situaci museli řešit cestující a České dráhy dnes krátce po půlnoci v Pardubicích. Vlak EC270 z Budapešti do Prahy, který bývá podle jízdního řádu posledním spojem do Prahy (odjezd 0:00) v Pardubicích nezastavil. Cestující z Pardubic se tak dostali do Prahy s více než dvouhodinovým zpožděním náhradním autobusem.

Deník Zdopravy.cz upozornil na událost jeden z cestujících, mimořádnost potvrdili mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda a mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová. „Došlo k chybě výpravčího, který postavil vlakovou cestu na nesprávnou kolej,“ vysvětlil Gavenda.

Strojvedoucí vlaku tak podle Rajnochové zjistil, že jede po koleji mimo nástupiště. Nechtěl  zastavit, aby lidé nezačali vystupovat mimo nástupiště. „Zastavil v Přelouči, odkud se lidé vrátili do Pardubic vlakem z Prahy,“ uvedla Rajnochová.

Podstatně delší cesta čekala zhruba padesátku lidí, kteří čekali v Pardubicích na vlak do Prahy, který jim nezastavil. České dráhy pro ně nakonec vypravily náhradní autobus. Na hlavní nádraží v Praze dorazil autobus až ve 3:34. Vlak měl být v Praze v 0:55.

K odjezdu z Pardubic došlo teprve kolem druhé hodiny ráno, autobus nabral zpoždění ještě kvůli bezdomovcům, kteří nechtěli vystoupit. Pomohl až zásah policie.

Tagy České dráhy Pardubice hl. n. Správa železnic
342 komentářů