Policie odhalila opilého strojvedoucího. Nejprve havaroval s autem, naměřili mu 2,6 promile

Alkohol tester v brněnské MHD. Pramen: DPMBAlkohol tester v brněnské MHD. Pramen: DPMB

Strojvedoucí nejprve havaroval s autem.

Policie vyšetřuje nezvyklý případ strojvedoucího, kterého policisté během několika hodin přistihli řídit pod vlivem alkoholu auto i vlak. K událostem došlo na Písecku v úterý podvečer.

O události informovala policie v tiskové zprávě. Kolem 16. hodiny u obce Skály našli protivínští policisté havarovaný vůz značky Škoda. „U automobilu byl i řidič, který se nezranil, ale v pořádku nebyl. Dechová zkouška odhalila, že za havárií stál také alkohol. Muž středního věku nadýchal bezmála 2,6 promile,“ uvedla policie. Nad 2,5 promile při dechové zkoušce je považováno již za těžkou opilost. Případ si převzali dopravní policisté, tím ale cesty řidiče neskončily.

Krátce po jednadvacáté hodině přijal operační důstojník na lince 158 oznámení, že ze stanice Protivín jede strojvedoucí zřejmě pod vlivem alkoholu. „Policisté v Písku na hlavním nádraží případ prověřovali a provedli u strojvůdce vlaku dechovou zkoušku, která byla pozitivní s hodnotou 1,5 promile. Překvapení zakročujících policistů bylo ještě větší, když zjistili, že se jedná o stejného muže, který měl dopravní nehodu pod vlivem alkoholu právě u obce Skály jen pár hodin před tím,“ popsala policie. Jméno dopravce, pro kterého dotyčný strojvedoucí jezdil, policie nesdělila.

Tagy alkohol v dopravě opilý strojvedoucí Policie ČR strojvedoucí
85 komentářů