Plzeň je v půlce opravy nevytíženějšího mostu. Na dva měsíce se uzavře směr na Bory

Most Milénia v Plzni. Foto: M. Pecuch /plzen.euMost Milénia v Plzni. Foto: M. Pecuch /plzen.eu

Omezení na mostě Milénia přes Radbuzu potrvají ještě dva měsíce.

Oprava mostu Milénia v Plzni vstupuje do druhé fáze. Od čtvrtka 10. srpna se tak řidičům uzavře most ve směru na Bory, naopak se po rekonstrukci zprůjezdní směr na Slovany. Druhá etapa oprav potrvá do 6. října. Most Milénia patří mezi kapacitně nejvytíženější mosty v Plzni, opravy vyjdou na téměř 40 milionů korun.

Přestože jde o velký zásah do dopravy, daří se vše zvládat, kvůli opravě mostu nejsou žádné dramatické kolony a MHD nemá výrazná zpoždění. Nicméně prosím o trpělivost i nadále. Omezení potrvají ještě dva měsíce,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Od čtvrtka 10. srpna bude ulice U Trati úplně uzavřena v úseku od křižovatky se silnicí č. I/20 Mikulášská ke křižovatce s ulicí Doudlevecká. Vjezd do podzemních garáží však možný bude. Dále se uzavře sjezdové rameno z mostu ve směru ke Klatovské třídě. Z ulice Mikulášská a Koterovská nebude možné odbočit vlevo na most Milénia, z ulice Železniční bude uzavřen přímý směr na most.

Objízdná trasa pro II. etapu je vedena z ulice Lobezská a ve směru od Prahy a od Písku na silnici I/26 (U Prazdroje, Tyršova, Jízdecká), I/20 Palackého náměstí, I/27 Klatovská třída, U Trati a z ulice Železniční, Barrandova, Koterovská po silnici č. I/20 na silnici č. I/26 (Tyršova, Jízdecká), I/20 Palackého náměstí, I/27 Klatovská třída, U Trati.

Město podle Tolara koordinuje se správci sítí a komunikací ostatní uzavírky ve městě. „Například začátek náročné opravy Koterovské třídy jsme odložili až na dobu po skončení opravy mostu Milénia. Ta vyvrcholí v říjnu 3. a 4. etapou, která zahrnuje rekonstrukci křižovatky ulici Prokopova, Doudlevecké a U Trati. Uzavírky zde budou již jen o víkendech,“ dodává náměstek.

Most Milénia v Plzni slouží už 22 let, denně po něm projede 26 000 aut. K opravě město zvolilo období června až září, kdy je dopravní zatížení v Plzni díky prázdninám nejmenší.

V rámci opravy se vymění mostní závěry, snesou stávající vrstvy komunikace až na nosnou konstrukci, odstraní izolace a části říms i s vybavením mostu. Sanují se též spodní stavby mostních objektů.

Tagy dopravní omezení most Milénia Plzeň
7 komentářů