Oprava Tyršova mostu v Děčíně se protahuje, přerušila ji výměna povrchu na nábřeží

Oprava mostního závěru na Tyršově mostě v Děčíně. Foto: mmdecin.czOprava mostního závěru na Tyršově mostě v Děčíně. Foto: mmdecin.cz

Hotovo by mělo být namísto května v září.

Výměna mostního závěru nad pravobřežním pilířem Tyršova mostu přes Labe v Děčíně skončí namísto plánovaného termínu letos v květnu až v září. Omezení provozu na mostě tak potrvají o několik měsíců déle, než měla.

Oznámil to děčínský magistrát v tiskové zprávě. Podle náměstka primátora pro rozvoj a IT Ondřeje Smíška byly během stavby na ocelové konstrukci odhaleny historické trhliny. Později město při kontrole zjistilo, že po osazení mostního závěru není nad závěrem dostatečné krytí a nelze provést následující ochranné a finální vrstvy vozovky.

Mostní závěry se musely vyndat, nabetonávky (vrstvy betonu, pozn. red.) částečně odbourat a mostní závěry znovu osadit,“ popsal Smíšek.

V červenci 2023 bylo nutné stavbu opět pozastavit. Důvodem byla plánovaná rekonstrukce povrchů na Labském nábřeží. Práce na Tyršově mostě začaly opět v polovině srpna s tím, že se s dokončením počítá nejpozději na začátku září. „Nyní proběhnou pokládky povrchů. Poté budou následovat dokončovací práce: sjednocující nátěry, zálivky pracovních spár, dobetonování římsy a její nátěr, případně nátěry spodní části stavby,“ uvedlo město v tiskové zprávě.

Tyršův most je v Děčíně od roku 1933. Výměnu závěru za 1,09 milionu korun provádí společnost Sammis.

Tagy Děčín Tyršův most
Žádné komentáře