Nákladní vlak strhl trolej v Děčíně, celá stanice byla bez proudu 6 hodin

Zatěžovací zkouška mostu přes Labe v Děčíně. Foto: Správa železnicZatěžovací zkouška mostu přes Labe v Děčíně. Foto: Správa železnic

Dálkové vlaky neplánovaně využívají spojnici pro nákladní vlaky.

S velkými komplikace se museli dnes potýkat cestující na hlavní koridorové trati z Děčína do německého Bad Schandau. Nákladní dopravce ve stanici Děčín hlavní nádraží strhl trolej a celá stanice se ocitla bez proudu.

K události došlo ve 12:30, provoz byl částečně obnoven v 19 hodin. Omezení se týkalo nejen trasy z Děčína na Německo, ale i vlaků mezi Ústím nad Labem a Děčínem.  V celé stanici nebyl možný provoz elektrických lokomotiv a jednotek.

České dráhy se rozhodly vlaky přetrasovat z Ústí nad Labem přes Střekov a takzvanou pravobřežku a využít tak spojku mezi stanicemi Děčín-východ a Děčín – Prostřední Žleb. Nově zmodernizovaný úsek slouží jinak výhradně nákladním vlakům. Mezinárodní vlaky Berliner kvůli tomu nabíraly  zhruba hodinu zpoždění.

Namísto regionálních vlaků jezdily kyvadlově autobusy ve velmi omezeném rozsahu kyvadlově v úseku Povrly – Děčín hl.n.. „Pro úsek Děčín hl.n. – Děčín -Prostřední Žleb náhradní autobusovou dopravu nelze zajistit,“ uvedly České dráhy. Část vlaků mezi Děčínem a Ústím nad Labem byla zajištěna motorovými jednotkami s přestupem v Povrlech. Více je na stránkách ČD mimořádnosti.

Tagy Děčín Děčín hl. n. Děčín východ - Děčín Prostřední Žleb porucha trakčního vedení
45 komentářů