Děčín chystá velkou proměnu MHD, shání až dvacet elektrobusů

Autobus Mercedes Citaro v Děčíně. Foto: MMDecin.czAutobus Mercedes Citaro v Děčíně. Foto: MMDecin.cz

Dopravní podnik připouští do elektrobusů naftové topení.

Dopravní podnik města Děčína se rozhodl výrazně modernizovat svůj vozidlový park. Vypsal soutěž na rámcovou smlouvu na dodávku až 20 nových elektrobusů s dodáním během osmi let. Podmínkou nákupu je získání evropských dotací.

Zakázku na dodávku elektrobusů zveřejnil dopravní podnik na profilu zadavatele. Má jít o standardní dvanáctimetrové trolejbusy, podmínkou je dojezd baterie nejméně 230 kilometrů na jedno rychlé dobití.

K soutěži se děčínský dopravce rozhodl po testování několika typů elektrobusů různých výrobců. Vypsání tendru předcházely i tržní konzultace s výrobci. Podle podmínek soutěže bude objednávat nové autobusy jen v případě, že získá dotaci z programu IROP. Dodávka musí být vždy do 12 měsíců po objednání, dopravní podnik plánuje dvě objednávky vždy po deseti kusech.

Odhadovaná cena zakázky je 265,8 milionu korun, tedy přes 13 milionů korun za jeden vůz. Autobusy budou vybaveny klimatizací, USB zásuvkami, wifi, informačním systémem a technologií pro automatické sčítání cestujících. Zadávací dokumentace připouští naftový agregátor pro topení, podmínkou je také záruka 12 let na baterii.

Tagy Děčín Dopravní podnik města Děčína
9 komentářů