Obrazem: Tisíce diváků, dort a jihočeská vlajka aneb jak se zahajoval provoz na budějovickém letišti

Přílet prvního velkého letadla na Jihočeské letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPřílet prvního velkého letadla na Jihočeské letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Druhý let z Českých Budějovic je naplánovaný na 7. srpna se startem ve 21:10 směr Rhodos.

Na letišti v Českých Budějovicích se ve středu večer odehrála velká sláva. Společnost Smartwings zde na objednávku cestovní kanceláře Čedok zahájila provoz charterových letů. Deník Zdopravy.cz nyní přináší galerii obrázků z prvních okamžiků takzvaného velkého provozu budějovického letiště.

Prvním velkým letadlem, které v novodobé historii přistálo v Českých Budějovicích, byl Boeing 737 MAX letecké společnosti Smartwings s registrací OK-SWD pro 189 cestujících v ekonomické třídě. Pilotoval jej kapitán Jiří Jirmus, který je původem Jihočech.

Druhý let z Budějovic je naplánovaný na pondělí 7. srpna se startem ve 21:10 směr Rhodos. Následovat bude 9. srpna ve 20:20 první přílet z Antalye a ve 21:10 odlet zpět do Antalye. Třináctého srpna přijde na řadu první let do třetí a poslední letošní destinace, kterou je Kréta (start 21:55). Poté budou vždy tři lety týdně do daných destinací až do poloviny října.

Na letiště ČB jezdí k příletům a odletům od nádraží bezplatná linka 40. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářTerminál Letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářTerminál Letiště České Budějovice před prvním příletem Boeingu 737 MAX. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářOdbavení cestujících před vůbec prvním odletem z Českých Budějovic. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář Odletová část Letiště České Budějovic po odbavení a bezpečnostní kontrole. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářOdletová část Letiště České Budějovic po odbavení a bezpečnostní kontrole. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářZahájení charterového provozu doprovodila oslava s dortem. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPrvní přílet a odlet Boeingu 737 MAX si nenechaly ujít tisíce lidí. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářBoeing společnosti Smartwings vítala tradiční vodní brána, stříkalo se ale jen z jedné strany. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářHosté sledující na ploše přílet prvního velkého letadla. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPřílet prvního velkého letadla na Jihočeské letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPilot Jiří Jirmus nezapomněl na jihočeskou vlajku. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářSchůdky přistavila k letadlu lidská síla. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPřílet prvního velkého letadla na Jihočeské letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPřílet prvního velkého letadla na Jihočeské letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPřílet prvního velkého letadla na Jihočeské letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářKapitán Jiří Jirmus s jihočeskou vlajkou. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářBoeing 737 MAX společnosti Smartwings u terminálu Jihočeského letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářLetadlo s rekreanty čeká na povolení k odletu do Antalye. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPrvní odlet sledoval i ministr dopravy Martin Kupka. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPlocha Jihočeského letiště České Budějovice, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPo odletu Boeingu 737 MAX do Anatalye terminál opět osiřel. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářNový terminál Jihočeského letiště České Budějovice. Pramen: Jihočeské letiště České BudějoviceLetiště České Budějovice má i kolejové napojení. Osobní vlak tu byl poprvé (a zatím naposledy) v roce 2016.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářLetiště České Budějovice. Tady bude stát nový terminál (foto z prosince 2017).
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářŘídící věž Letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář
Tagy Jihočeské letiště České Budějovice
55 komentářů