Jako v NHL. Hokejisté Třince využili k cestě na zápas do Budějovic letadlo

Boeing 737-700 pro hokejisty Třince v Mošnově. Pramen: SmartwingsBoeing 737-700 pro hokejisty Třince v Mošnově. Pramen: Smartwings

Českobudějovické letiště slouží po velké modernizaci od loňského srpna k charterovým letům na dovolenou.

(Aktualizováno v 18:37) Letiště České Budějovice dnes po několikaměsíční pauze znovu spatřilo velké letadlo. Boeing 737-700 společnosti Smartwings přivezl k zápasu s budějovickým Motorem hokejisty Třince. Letadlo dnes odletělo z Mošnova před 18:00, na jihočeském letišti přistálo zhruba v 18:30. Průběh letu je na Flightradar24.com.

„Důvodem je úspora času a sil před důležitým zápasem,“ řekl deníku Zdopravy.cz mluvčí Ocelářů Třinec Ondřej Kuchař. Zápas se má odehrát v úterý večer, po něm je naplánovaný zpáteční let.

Oceláři ve čtvrtfinálové sérii s Budějovicemi vedli už tři nula na zápasy, poslední dvě utkání ale ztratili a série se vrací na jih Čech.

Českobudějovické letiště slouží po velké modernizaci od loňského srpna k charterovým letům na dovolenou, po skončení sezony v říjnu má ale od velkého provozu zimní pauzu. Sezona začne znovu v květnu.

Do historie extraligy se před devíti lety zapsal i letecký přesun hokejistů Litvínova na rozhodující sedmý zápas finále extraligy do Třince. Litvínov si charter mezi Prahou a Ostravou mohl dovolit jen díky daru fanouška. Nakonec z toho byl pro Severočechy premiérový titul. Letadlo během této série využívali i Oceláři.

Boeing 737-700 pro hokejisty Třince v Mošnově. Pramen: SmartwingsPřistání Boeingu 737-700 s hokejisty Třince v Českých Budějovicích. Foto: Smartwings
Tagy hokej JCL Jihočeské letiště České Budějovice smartwings
146 komentářů