Budějovické letiště má prvního nájemce, sendviče bude prodávat Jednota Kaplice

Terminál Letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářTerminál Letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Českobudějovické letiště zahájí charterovou sezónu 25. května; poprvé tak bude tzv. velký provoz na letišti celé léto.

Jihočeské letiště České Budějovice se pochlubilo prvním nájemcem v odletovém terminálu. Ve výzvě letiště na obsazení prostor u odbavovacích přepážek zvítězilo družstvo COOP Jednota Kaplice (oficiálně Jednota družstvo spotřebitelů v Kaplici).

„Sortiment budou mít pestrý … balené potraviny, které si budete moci vzít s sebou na palubu letadla, drogerii, léky, tiskoviny, drobnou elektroniku a další cestovatelské nezbytnosti,“ uvedlo letiště na svých stránkách.

Podrobnosti k obchodní spolupráci s kaplickou Jednotou letiště neuvedlo. Komerční prostor má výměru necelých 50 metrů čtverečních, za které letiště ve zveřejněných podmínkách požadovalo minimálně 13 tisíc korun měsíčně.

Českobudějovické letiště zahájí charterovou sezónu 25. května; poprvé tak bude tzv. velký provoz na letišti celé léto. Spící letiště začátkem loňského srpna rozlétal Čedok, když nabídl lety na Rhodos, Krétu a do Antalye. Pro letošek přidal Enfidhu a Burgas.

Dovolené s odletem z Budějovic nově na letošní léto nabízejí i cestovní kanceláře Fischer a Exim Tours, ve výběru destinací jdou vesměs ve stopách Čedoku, novinkou je Mallorca.

Letiště hledá nájemce i dalších obchodních jednotek, jde mimo jiné o gastro za pasovou a bezpečnostní kontrolou.

Odletová část Letiště České Budějovic po odbavení a bezpečnostní kontrole. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPřílet prvního velkého letadla na Jihočeské letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářOdletová část Letiště České Budějovic po odbavení a bezpečnostní kontrole. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářOdbavení cestujících před vůbec prvním odletem z Českých Budějovic. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář Terminál Letiště České Budějovice před prvním příletem Boeingu 737 MAX. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářTerminál Letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPlocha Jihočeského letiště České Budějovice, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářBoeing 737 MAX 8 společnosti Smartwings jako první velké letadlo v Českých Budějovicích. Foto: Jan Šindelář / Zdopravy.czTerminál letiště České Budějovice. Pramen: Jihočeské letiště České Budějovice
Tagy Jednota Kaplice Jihočeské letiště České Budějovice
77 komentářů