O stavbu další části metra mají zájem tři sdružení

Stavba dalšího úseku má začít v druhé polovině příštího roku.

Celkem tři nabídky přišly Dopravnímu podniku hl. m. Prahy (DPP) na stavbu další části metra D Olbrachtova – Nové Dvory. Poprvé v historii DPP zveřejnil po odevzdání nabídek jména uchazečů. Takový postup dosud z velkých zadavatelů zvolilo jen Ředitelství silnic a dálnic. Jde o krok k větší transparentnosti.

Jde o celkem tři sdružení, v kterých je  šestnáct firem z pěti zemi (viz níže). DPP nezveřejnil složení jednotlivých sdružení. Podle informací deníku Zdopravy.cz tvoří jedno sdružení společnosti ze skupiny Vinci (Eurovia, Průmstav, SMP) spojené ještě s Porrem. Druhá nabídka přišla od Strabagu, třetí od sdružení Subterra a Hochtief.

Kromě firem v seznamu je ještě dalších třináct mezi poddodavateli. „DPP v současnosti vyhodnocuje podané nabídky dle zadávací dokumentace veřejné zakázky. DPP předpokládá vyhlášení vítěze tohoto tendru do konce března 2023, nenastanou-li v dalším průběhu žádné komplikace. Samotné zahájení výstavby druhého úseku metra D Olbrachtova – Nové Dvory DPP předpokládá ve druhém pololetí 2023,“ uvedl vedoucí oddělení komunikace DPP Daniel Šabík.

DPP vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele stavby druhého úseku metra D na začátku června letošního roku. Zakázka zahrnuje výstavbu celkem tří stanic – Nádraží Krč, Nemocnice Krč a Nové Dvory včetně mezistaničních provozních, technologických a přístupových tunelů, ale také vybudování systému napájení pro celý nejkratší provozuschopný úsek Pankrác D – Nové Dvory. Předpokládaná hodnota této veřejné zakázky činí 24,63 miliardy korun.

Seznam firem, které jsou součástí sdružení na stavbu metra D

BeMo Tunnelling GmbH (Rakousko)
EUROVIA CS, a.s. (ČR)
HOCHTIEF CZ a.s. (ČR)
HOCHTIEF Infrastructure GmbH (ČR)
Marti Tunnel AG (Švýcarsko)
PORR a.s. (ČR)
PORR Bau GmbH (Rakousko)
PORR GmbH & Co. KGaA (Německo)
PORR s.r.o. (Slovensko)
PRŮMSTAV, a.s. (ČR)
SMP Construction a.s. (ČR)
STRABAG AG (Rakousko)
STRABAG a.s. (ČR)
STRABAG Silnice a.s. (ČR)
Subterra a.s. (ČR)
TuCon, a.s. (Slovensko)

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Metro D Olbrachtova - Nové Dvory
19 komentářů