Nové spojení z Evropy do Austrálie. Turkish Airlines spustí linku do Melbourne

Airbus A350-900 v barvách Turkish Airlines. Foto: Turkish AirlinesAirbus A350-900 v barvách Turkish Airlines. Foto: Turkish Airlines

Linka bude zatím v provozu třikrát týdně.

Na seznam dálkových linek mezi Evropou a Austrálií přibude od března nový dopravce. Letecká společnost Turkish Airlines propojí třikrát týdně Istanbul s druhým největším australským městem Melbourne.

Turkish Airlines oznámily start nové linky v tiskové zprávě, ve které neopomněly zdůraznit jedno světové prvenství tureckého dopravce. Austrálie se stane 130. zemí, kam aerolinky létají. Žádný jiný dopravce nemá ve své síti tolik zemí.

Půjde o prodloužení stávající linky z Istanbulu do Singapuru, kde bude mezipřistání na hodinu a půl Na trase bude nasazen Boeing 787-9, od dubna podle rezervačního systému Airbus A350-900. Melbourne se stane 346. městem v síti dopravce. V Melbourne žije velmi početná turecká menšina. Podle dat společnosti OAG dosud nejvíce lidí mezi oběma městy cestuje přes Dubaj.

Turkish Airlines začnou létat do Austrálie třikrát týdně, ročně zvýší kapacitu na spojení mezi Evropou a Austrálií o téměř 110 tisíc míst.

Nová linka by mohla přinést větší konkurenci na dálkovém spojení Evropy a Austrálie, kde se zatím ceny zdaleka nevrátily k úrovni před pandemií koronaviru. Z Prahy vychází nejlevnější zpáteční letenky na zhruba 30 tisíc korun, cesta trvá kolem 25 hodin.

Tagy IST IST-MEL MEL turkish airlines
25 komentářů