dkv-spojujeme

Nafta je poprvé od začátku března pod 40 Kč za litr, zlevňování může pokračovat

Čerpací stanice Tank ONO v Sukoradech. Foto: Zdopravy.cz / Jan SůraČerpací stanice Tank ONO v Sukoradech. Foto: Zdopravy.cz / Jan Sůra

Cena benzínu během deseti dnů spadla o čtyři koruny na litr.

Velké zlevňování pohonných hmot pokračuje. Cenový lídr na tuzemském trhu, společnost Tank ONO, dnes odpoledne znovu upravila svůj ceník směrem dolů. Poprvé od začátku března spadla na jejich stojanech cena i nafty pod 40 korun za litr.

Zlevňování by přitom mělo dál pokračovat. Tank ONO dnes současně zlevnilo o další korunu benzín, litr Natural 95 stojí od dnešního dne 37,90 Kč. Ještě před deseti dny stál 41,90 korun za litr, což je cena, kterou ještě běžně účtují některé jiné řetězce v těchto dnech.

Průměrné ceny pohonných hmot v Česku v uplynulém týdnu snížily na nejnižší úroveň od počátku března. „Pro řidiče je stále velmi příznivé snižování velkoobchodních marží na evropském trhu, a to především u benzínu. Vývoj v nejbližším týdnu bude díky tomu pro řidiče příznivý. V nejbližším týdnu očekáváme zlevnění o více než 1 Kč. Benzín zlevní více,“ řekl Boris Tomčiak ze společnosti Finlord.

Nabídka ropy ve světě roste. OPEC+ rozhodl na svém srpnovém zasedání o dalším navýšení produkční kvóty o 100 tisíc barelů ropy denně, což je méně oproti předchozím rozhodnutím. Kartel upozornil na hrozící recesi ve světě, kvůli které by růst spotřeby zpomalil.

Tagy ceny PHM Tank ONO
130 komentářů