Na trase z Prahy do Turecka roste konkurence, do Antalye začne létat i Pegasus

Airbus A320neo letecké společnosti Pegasus Airlines. Zdroj: AirbusAirbus A320neo letecké společnosti Pegasus Airlines. Zdroj: Airbus

Spojení bude v provozu dvakrát týdně.

Leteckým společnostem Smartwings a SunExpress přibude na trase z Prahy do Antalye konkurence. Svou linku na Tureckou riviéru spustí i Pegasus Airlines. Nízkonákladový dopravce plánuje zahájit lety z Ruzyně na letiště v Antalyi 19. května. Spojení bude v provozu dvakrát týdně, a to každý čtvrtek a neděli. Létat se má vždy v ranních hodinách. Vyplývá to z rezervačního systému společnosti, kde ale zatím nelze letenky zakoupit.

V pořadí již třetí aerolinka by mohla na lince zahýbat s cenami. Ty jsou nyní především díky cenové politice Smartwings nadprůměrně vysoké. SunExpress je na tom pak velmi podobně.

Pegasus Airlines už do Prahy létají, cestující se s nimi mohou svézt do Istanbulu, konkrétně na letiště Istanbul Sabiha Gokcen. Letecké společnost aktuálně provozuje nejmladší flotilu v Turecku. Skládá se přibližně ze stovky letadel. Nejenže se dopravce poměrně rychle finančně zotavuje po pandemii, ale roste i počet jím přepravených cestujících. Aerolinka zaznamenala v roce 2022 nárůst počtu cestujících o 33,7 % na 26,9 milionu, přičemž její tržby se více než zdvojnásobily (+139 %) na 2,45 miliardy eur a zisk vzrostl na 431 milionů eur.

Od 5. června pak získá pražské letiště již dříve oznámenou linku do Izmiru. Provozovat ji bude letecká společnost SunExpress. Na trase dosud přímé spojení neexistuje. Právě SunExpress hodlá stejně jako Smartwings létat do Antalye i přes zimu. Firma dosud nabízí spojení z Prahy do Izmiru právě s přestupem v Antalyi.

Tagy Antalya letecké spojení Praha - Antalya letiště praha Pegasus Pegasus Airlines prg Turecko
16 komentářů