SunExpress bude létat mezi Prahou a Antalyí i v zimě, na Tureckou riviéru se turisté dostanou za 4 tisíce

Sun Express a jeho Boeing 737-800NG. Foto: SunExpressSun Express a jeho Boeing 737-800NG. Foto: SunExpress

Antalya je podle počtu mezinárodních příletů třetím nejnavštěvovanějším městem světa, její popularita u Čechů roste.

Turecký nízkonákladový dopravce SunExpress prodlouží pravidelný spoj z Prahy do Antalye i do zimního letového řádu. Zájemci tak získají možnost navštívit Tureckou riviéru i během zimy. Aerolinka nabídne cestujícím jeden let týdně, a to každou neděli. V současnosti je spoj v provozu třikrát týdně.

„Antalya se dlouhodobě řadí k nejvytíženějším a nejoblíbenějším destinacím. Je třetím nejnavštěvovanějším městem světa podle počtu mezinárodních příletů. Jsme proto rádi, že SunExpress prodlužuje linku z Prahy do Antalye a zajistí tak pro české cestující spojení právě na tureckou riviéru i v zimních měsících,“ říká za Letiště Praha ředitel leteckého obchodu Jaroslav Filip.

Na lety bude nasazován Boeing 737-800 s kapacitou 189 míst. Z Prahy bude letadlo odlétat vždy v 17:55, v opačném směru vystartuje z Antalye v 15:55.

Letenky jsou již v prodeji na webu dopravce, zpáteční letenka vychází na 160 eur, tedy necelé 4 000 korun. V ceně zahrnuje 20kilové odbavené zavazadlo zdarma. Za příplatek 44 eur, tedy tisíc korun, získáte 5 kilo v zavazadle navíc, možnost změny termínu 7 dní před odletem zdarma, svačinový box s vodou a rezervaci místa.

Společnost SunExpress byla založena v roce 1989 jako společný podnik Lufthansy a Turkish Airlines a je jedním z předních poskytovatelů charterových a prázdninových letů do Turecka. Dopravce v současnosti obsluhuje se svou moderní flotilou Boeingů 737 síť zhruba 51 mezinárodních destinací. Do Antalye létá mimo jiné také z pro Čechy blízkých Katovic a Vídně.

Na listopad prodává letenky z Prahy do Antalye ještě Smartwings.

Tagy Antalya AYT letiště praha prg PRG-AYT Sun Express Turecko
14 komentářů