Na D11 začíná čtvrtmiliardová oprava deseti kilometrů u Vrbové Lhoty

D11 u Vrbové Lhoty. Foto: ŘSDD11 u Vrbové Lhoty. Foto: ŘSD

Hotovo má být do konce září.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne zítra s rozsáhlou opravou deseti kilometrů dálnice D11. Jde konkrétně o část mezi 26. a 36. kilometrem u Vrbové Lhoty na Nymbursku. Zakázku za 253 milionů korun získalo sdružení MI Roads a Doprastav.

Půjde o kompletní opravu povrchu komunikace. Původní cementobetonový kryt z doby výstavby dálnice D11 překrytý mikrokobercem je už na úplném konci své životnosti. Po téměř čtvrt století je postižený celoplošným rozpadem nebo korozí povrchu.

Starý cementobetonový povrch tedy odfrézujeme a vyměníme za asfaltobetonový, který je mnohem odolnější. Vedle toho budeme rovněž opravovat systém odvodnění a SOS hlásky,“ uvedl Jiří Veselý z týmu komunikace ŘSD. Kromě toho vymění povrch i na mimoúrovňové křižovatce u Vrbové Lhoty a na jejích větvích.

Práce započnou v krajní polovině pravého jízdního pásu ve směru na Hradec Králové a doprava bude místem stavby vedena v režimu 2+1/1 sníženou rychlostí na maximálně 80 km/h. Na 35 dní bude uzavřena odpočívka Vrbová Lhota vpravo. Uzavřen bude také EXIT 35 směrem na Hradec Králové, za který lze náhradou využít EXIT 39 Kluk a EXIT 25 Sadská, přes které povedou i vyznačené objízdné trasy.

Oprava D11, mapa omezení. Foto: ŘSD

Celková oprava deseti kilometrů dálnice D11 by měla trvat 65 dní. Hotovo má být do konce září.

Tagy D11 Doprastav MI Roads Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
10 komentářů