Na D10 končí omezení u Mladé Boleslavi, zjednoduší se výjezd na Nymburk a Mělník

Nová větev z D10 v Bezděčíně. Foto: ŘSDNová větev z D10 v Bezděčíně. Foto: ŘSD

Řidičům odpadne složitý závlek pro napojení ve směru do Nymburka a Mělníka.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) uvede ve čtvrtek do provozu novou přímou větev mimoúrovňové křižovatky dálnice D10 Bezděčín. Stavba za 19,4 milionu korun usnadní napojení na silnice I/38 na Nymburk a I/16 na Mělník ve směru od Prahy.

Otevření oznámilo ŘSD v tiskové zprávě. „Na místě v tuto chvíli probíhají poslední dokončovací práce,“ uvedla Tereza Primová z týmu komunikace ŘSD. Pro řidiče na D10 tak skončí jedno z omezení okolo Mladé Boleslavi. Další je jen o pár kilometrů dále u exitu Kosmonosy, kde začala rozsáhlá přestavba mimoúrovňové křižovatky.

Práce začaly v červenci, zakázku získala společnost MI Roads. Díky nové větvi dojde k odstranění složitých závleků přes Bezděčín. Řidiči se už nebudou muset vracet zpět po dálnici nebo projíždět Bezděčínem, aby mohli pokračovat na Nymburk nebo Mělník. Nová přímá větev označená jako EXIT 40 jim teď umožní sjet z dálnice přímo v místě, kde protíná silnice I/16 a I/38 a zde se na ně pohodlně napojit.

Bezděčín patří mezi nejsložitější a nejnebezpečnější křižovatky na D10, kde řada propojení není zcela přímá. Podobně komplikované je napojení ve směru od Nymburka na D10 na Prahu.

377 m dlouhá přímá větev je řešena jako standartní křižovatka ve tvaru „T“ pro směr Mělník, pro jízdu ve směru na Nymburk bude k dispozici téměř 200 m dlouhý připojovací pruh, kterým se řidiči budou moci plynule zařadit do provozu a pokračovat dále.

Nová větev z D10 v Bezděčíně. Foto: ŘSDPráce na budování přímé větve z D10 v Bezděčíně. Foto: ŘSDNová větev z D10 v Bezděčíně. Foto: ŘSD
Tagy D10 M-Silnice MÚK Bezděčín Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
20 komentářů