Mosty na D1 čeká rekonstrukce. Pruhy se budou zužovat jen v nejnutnějších případech

ŘSD opraví mosty na D1. Zdroj: ŘSDŘSD opraví mosty na D1. Zdroj: ŘSD

Rekonstrukce čeká stavby v Olomouckém a Moravskoslezském kraji.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne od pondělka s opravu mostů na dálnici D1 u Bělotína v Olomouckém a Kujavy v Moravskoslezském kraji. Pracovat se bude ve dvou etapách, první polovinu konstrukcí stavbaři opraví do konce října, zbylé části příští rok po zimní přestávce.

Většinu času povede veškerý provoz v režimu jízdních pruhů 2+2, zúžení do režimu 1+1 nastane jen v nejnutnějších případech.

U Bělotína firmy odstraní současné vozovkové a izolační vrstvy, poté je čeká plošná sanace mostovky. Nahradí se mostní svršek a opraví mostní závěry včetně zábradlí a protihlukových stěn. Kromě nových vrstev asfaltu je naplánováno čistění a vyspravení odvodňovacích zařízení a také výměna svodidel.

Most nad obcí Kujavy čeká výměna mostního svršku a plošná sanace horního povrchu mostovky. Mostní závěry, protihlukové stěny a odvodňovací žlaby zůstanou zachovány, ovšem nevyhnou se čištění a odborným revizím. Před dokončením opravy stavbaři zpevní podloží, položí nový asfalt a opět doplní svodidla.

Do veřejného výběrového řízení se přihlásilo celkem sedm uchazečů. Po vyhodnocení nabídkové ceny a délky navrženého harmonogramu zvítězilo sdružení firem Firesta-Fišer, rekonstrukce, stavby a Hroší stavby Morava. Cena opravy je téměř 118 milionů korun bez DPH.

Situační mapa opravy mostu u Kujav. Zdroj: ŘSDSituační mapa opravy mostu u Bělotína. Zdroj: ŘSD
Tagy D1 oprava mostů Ředitelství silnic a dálnic
9 komentářů