Modernizace trati opět zastaví provoz vlaků mezi Pardubicemi a Hradcem Králové

Výstavba druhé koleje mezi Rosicemi a Stéblovou. Foto: MDČRVýstavba druhé koleje mezi Rosicemi a Stéblovou. Foto: MDČR

Poslední velká výluka začne v říjnu.

Cestující mezi Pardubicemi a Hradcem Králové čeká od zítřka předposlední velká výluka, která souvisí s modernizací trati úseku mezi pardubickým hlavním nádražím a Stéblovou.

Nepřetržitá výluka začíná v půlnoci z pátku na sobotu, skončí 10. července v 18 hodin. „Důvodem omezení provozu je úprava geometrických parametrů a podbíjení kolejí v rámci modernizace úseku Pardubice – Rosice nad Labem – Stéblová. Současně se budou provádět úpravy trakčního vedení na pardubickém hlavním nádraží ve směru na Rosice nad Labem,“ uvedl mluvčí Správy železnic Pavel Tesař.

Vlaky Českých drah a Arrivy budou po dobu výluky nahrazeny autobusy. Cestující musí počítat s upravenými časy odjezdů. Výlukové jízdní řády jsou na stránkách Českých drah a Arrivy. Z Pardubic náhradní autobusy odjíždějí o 10 až 15 minut dříve než vlaky.

Cestující na trati z Pardubic do Hradce Králové čeká do konce tohoto grafikonu ještě nepřetržitá výluka, která se uskuteční od 9. října do 9. prosince. Důvodem bude přebudování pardubického zhlaví v Rosicích nad Labem, nasměrování kolejí na nový most přes Labe, snesení původního mostu, který sloužil jako mostní provizorium, a rekonstrukce trakčního vedení.

Tagy Arriva vlaky České dráhy Rosice nad Labem - Stéblová Správa železnic Trať 031 Pardubice - Hradec Králové
34 komentářů