Moderní jednotka černé barvy. RegioJetu po nasazení čínského vlaku přibyli cestující

Jednotka Sirius v Ústí nad Labem. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czJednotka Sirius v Ústí nad Labem. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Podle RegioJetu jsou strojvedoucí s jednotkou spokojení.

Společnost RegioJet začala ve svém rezervačním systému označovat, na které spoje rychlíkové linky R23 mezi Ústím nad Labem a Kolínem nasazuje jednotku řady 665 od čínského výrobce CRRC. Zájem o cestu na této trase nasazením jednotky stoupl především kvůli lidem, kteří si jednotku chtějí vyzkoušet.

„Spoj je veden moderní elektrickou jednotkou řady 665 černé barvy,“ uvádí RegioJet v rezervačním systému a v přehledu spojů je uvedena „mimořádnost na trase“. I nadále platí, že je jednotka nasazována na oběh, který začíná v 8:36 v Ústí nad Labem. Jde konkrétně o spoje 1305 (8:36 Ústí nad Labem – Kolín 10:40) / 1304 (Kolín 11:14 – Ústí nad Labem 13:17) / 1311 Ústí nad Labem 14:36 – Kolín 16:40 a 1310 (Kolín 17:14 – Ústí nad Labem 19:17).

Jezdí určitě více lidí, zejména fanoušků železnice. Nárůst je do deseti procent,“ říká výkonný ředitel RegioJetu Jakub Svoboda. V případě první třídy je nárůst počtu cestujících v řádu desítek procent. Cena mezi 1. a 2. třídou se liší jen o dvacet korun. Řada lidí si pak jednotku prohlíží jen ve stanici, podél trati přibylo fotografů. „Velký zájem očekáváme nyní o víkendech,“ dodal Svoboda.

Obrazem: Sezení na stojáka, nízkonákladový interiér a tichý provoz. První dojmy z čínského vlaku v Česku

Podle Svobody je zatím zkušební provoz s cestujícími bez problémů. „Strojvedoucí jsou s jednotkou spokojení. Závady bránící provozu zatím nejsou. Na počátku jsme řešili poruchy informačního systému, ty jsou již ale odstraněny,“ podotkl Svoboda. Zkušební provoz potrvá zhruba tři měsíce.

Tagy crrc R23 RegioJet Sirius
111 komentářů