MHD není jen pro ekonomicky slabé. Kampaň s influencery má přesvědčit o vyspělosti dopravy

Václav Kopta při řízení autobusu. Archiv Václava KoptyVáclav Kopta při řízení autobusu. Archiv Václava Kopty

První díl už se objevil na sociálních sítích, každou středu budou následovat další.

Sdružení dopravních podniků (SDP) si nechalo od marketingové agentury zpracovat novou kampaň na podporu městské hromadné dopravy. Pod názvem Věřte – Nevěřte v MHD se do ní zapojily známé osobnosti z různých odvětví, které v seriálu sdílí své postoje a zkušenosti s MHD.

Kampaň na podporu MHD pod názvem Věřte – Nevěřte. Zdroj: SDP ČR

„Smyslem kampaně je motivovat veřejnost k používání MHD. Chtěli bychom se v tomto směru přiblížit velkým evropským metropolím, kde je využívání MHD symbolem vyspělosti a společenské odpovědnosti,“ říká předseda marketingové skupiny SDP Slavoj Dolejš, který je zároveň ředitelem Dopravního podniku města České Budějovice.

Dolejš podotýká, že i v Česku se MHD může pyšnit moderními technologiemi a efektivním fungováním provozů. „Stále se však setkáváme s tím, že MHD je vnímána jako volba pro ekonomicky slabší vrstvu lidí,“ dodává.

Třináctidílný seriál bude publikovaný na YouTube, Facebooku a Instagramu. MHD budou propagovat osobnosti, jejichž hlas má podle zadavatelů sílu a „dokáže ovlivnit nebo minimálně přimět k zamyšlení velké množství lidí“.

První díl byl zveřejněn minulý týden a každou další středu večer budou následovat další. Do kampaně se připojily osobnosti z nejrůznějších odvětví veřejného života, od světoznámého chirurga Bohdana Pomahače přes spisovatele Jiřího Hájíčka nebo písničkáře Michala Horáka.

„MHD se snažíme jezdit čím dál víc, proto nám taková propagace připadá smysluplná a rádi jsme se do ní zapojili. Některé otázky nás trochu zaskočily, protože jsme o fungování veřejné dopravy takhle nikdy nepřemýšleli,“ popsal natáčení tanečník Jan Onder, který se v seriálu objeví se svou partnerkou Natálií Otáhalovou, která je také tanečnice.

SDP ČR v posledních letech připravilo několik projektů na podporu MHD. Seriál Bus Salon s Vaclavem Koptou a píseň MHD song od Ventolina uspěly v soutěži Zlatý středník.

Přehled osobností, které účinkují v seriálu Věřte – Nevěřte v MHD:

Bohdan Pomahač, chirurg
Jiří Hájíček, spisovatel
Michal Horák, písničkář
Martin Hranáč, influencer
Natálie Otáhalová, tanečnice
Jan Onder, tanečník
Martin Škoda, autor kuchařských knih
Martin Štěpánek, hokejista
v roli vypravěče Václav Kopta, herec

Tagy kampaň MHD Sdružení dopravních podniků ČR
137 komentářů