Město České Budějovice koupilo budovu pošty u nádraží, počítá s využitím pro cyklisty

Budova pošty u českobudějovického nádraží. Foto: Jan Šindelář / Zdopravy.czBudova pošty u českobudějovického nádraží. Foto: Jan Šindelář / Zdopravy.cz

Město by mělo získat budovu, která leží v blízkosti nádraží a těsně přiléhá k železničnímu náspu, do majetku během několika týdnů.

Město České Budějovice kupuje budovu České pošty v Nádražní ulici i s pozemkem o výměře 1 262 m2. Město budovu, kterou pošta zařadila mezi nepotřebné, získalo v elektronické aukci.

Město jako jediný účastník elektronické aukce učinilo minimální příhoz stanovený Českou poštou, a to ve výši 38 milionů korun bez DPH.

„Objekt je udržovaný a z hlediska dopravy strategický, například při případném rozšiřování Nádražní ulice, budování cyklostezky a podobně. Můžeme také rozšířit nabídku služeb k vlakovému nádraží. Počítáme s využitím hlavně pro cykloturisty. Místo balíků a listovních zásilek tam bude půjčovna a úschovna kol a o dalším využití objektu budeme ještě jednat,“ uvedl náměstek primátorky Petr Maroš.

Město by mělo získat budovu, která leží v blízkosti nádraží a těsně přiléhá k železničnímu náspu, do majetku během několika týdnů. Původně se pošta měla přestěhovat do nově zrekonstruované nádražní budovy, z toho ale sešlo.

Česká pošta loni vykázala ztrátu 1,73 miliardy korun, letos čeká miliardovou ztrátu. Sáhla tak k úsporám a zrušila 300 z 3 200 poboček v polovině roku. Na jihu Čech zrušila Česká pošta od července 16 poboček, z toho v Budějovicích pět. Zůstalo jich osm.

Tagy česká pošta České Budějovice
28 komentářů