Česká pošta spustila plný provoz třídicího centra Balíkovny v Mošnově, pomůže se zásilkami z Asie

Multimodální hub České pošty v Mošnově Foto: Česká poštaMultimodální hub České pošty v Mošnově Foto: Česká pošta

Centrum se po dvou letech od svého zprovoznění dočkalo speciálního třídicího stroje, který dokáže vytřídit až 13 000 balíků za hodinu.

V třídicím centru Balíkovny v Mošnově byl do ostrého provozu uveden nový stroj, který je schopen automatizovaně vytřídit až 13 000 balíků za hodinu. Česká pošta o tom informovala v tiskové zprávě.

Na ploše téměř 30 000 metrů čtverečních je tak nyní možné denně vytřídit až 300 000 balíků. V centru pracují tři stovky zaměstnanců, kapacita skladování dosahuje tisícovky paletových míst.

Třídicí centrum v Mošnově je největším centrem Balíkovny pro Moravu a Slezsko. Jeho vybudování bylo největší investicí České pošty v její novodobé historii. Centrum odebírá část zátěže z Olomouce, Ostravy, Brna i jiných měst v rámci celé České republiky.

„Zahájením plného provozu třídicího centra v Mošnově můžeme našim klientům nabídnout rychlejší a kvalitnější služby. Díky strategické poloze Mošnova a napojení logistického areálu na železniční i leteckou dopravu se Balíkovně otevírá možnost prohloubení spolupráce s obchodními partnery v Polsku a na Slovensku, a rovněž možnost rychlejšího zpracování velkých objemů zahraničních zásilek z Asie,“ uvedl ředitel Balíkovny Lukáš Rampas.

Již dříve řekl manažer regionální logistiky České pošty Tomáš Kubina, že díky své unikátní logistické síti plánuje centrum fungovat jako přepravní uzel pro mezinárodní zásilky právě z Asie, které pak budou dále rozváženy kamiony či vlakem po celé Evropě.

Nový třídicí stroj Balíkovný v Mošnově.
Zdroj: Linkedin.com / Pavol JežíkNový třídicí stroj Balíkovný v Mošnově.
Zdroj: Linkedin.com / Pavol JežíkMultimodální hub České pošty v Mošnově
Foto: Česká poštaMultimodální hub České pošty v Mošnově
Foto: Česká poštaTerminál Mošnov. Foto: Vojtěch OčadlýOstrava Airport Multimodal Park
Tagy balíkovna česká pošta Letiště Ostrava mošnov
7 komentářů