LOT spustí novou linku z Ostravy, kraj upravil jízdní řády na brzký odlet

Embraer E170 společnosti LOT Polish Airlines v Praze. Foto: Letiště PrahaEmbraer E170 společnosti LOT Polish Airlines v Praze. Foto: Letiště Praha

Kraj rozšířil autobusové spojení na letiště kvůli nové lince.

Letecká společnost LOT Polish Airlines začne tuto  neděli s pravidelnou linkou mezi Varšavou a Ostravou. Několikrát odkládaný start by mohlo zastavit snad už jen uzavření hranic.

Na novou linku zareagoval i Moravskoslezský kraj, který upravil jízdní řád autobusové linky 333. Z ostravského autobusového nádraží pojede autobus na letiště ve 3:43 v každý den, kdy je linka naplánována v provozu. Z Mošnova bude odjíždět v 0:25. Autobus bude na případně zpožděné letadlo čekat až hodinu.

Linka LOT bude jedinou pravidelnou linkou v Ostravě, Ryanair do Londýna nebude přes zimu létat a zcela jistý není ani jeho návrat v létě. Oproti původním plánům dopravce  upravil letový řád pro lepší návaznost na další lety v polském hlavním městě. Nasadí na ně i pohodlnější letadlo: létat bude s Embraerem E170 namísto turbovrtulového stroje Bombardier Dash 8 Q400.

LOT nakonec bude v Ostravě s letadlem přes noc, což výrazně zlepší dostupnost celé sítě pro cestující z Ostravy. V Ostravě přistane vždy ve 23:55 po hodinovém letu z Varšavy každý den kromě soboty a úterý. Z Ostravy poletí každý den kromě neděle a středy v 5:25 s příletem v 6:30 do Varšavy. Původním plánem byly lety přes den. Brzkým odletem z Ostravy cestující stihnou ranní odletovou špičku z Varšavy do většiny evropských destinací. Ceny zpátečních letenek začínají na zhruba 1 900 korunách.

Tagy Letiště Ostrava LOT Polish Airlines OSR Ostrava - Varšava WAW
30 komentářů