Autobus se hokejistům zajídá. Po Třinci letěla na zápas play-off i Sparta

Hokejisti Třince na cestě do Českých Budějovic. Zdroj: HC Oceláři TřinecHokejisti Třince na cestě do Českých Budějovic. Zdroj: HC Oceláři Třinec

Sparta se letem snaží zajistit co nejlepší podmínky pro maximální sportovní výkon.

České hokejové kluby pokračují v nastaveném trendu dopravy na extraligové zápasy vzdušnou cestou. Tým Ocelářů Třinec, který se už koncem března vydal letadlem na zápas do Českých Budějovic a zpět, se rozhodl letět i v úterý z Prahy po semifinálovém zápase se Spartou.

Záznam trasy letu Sparty do Mošnova na zápas s Třincem.Zdroj: Flightradar24.com

Záznam trasy letu Sparty do Mošnova na zápas s Třincem.
Zdroj: Flightradar24.com

Stejný druh dopravy pak dnes využila i Sparta. K letu na ostravské letiště, odkud pokračovala autobusem pod Javorový vrch, si stejně jako Oceláři vybrala leteckou společnost Smartwings. Deníku Zdopravy.cz to potvrdila mluvčí českého dopravce Vladimíra Dufková.

Pošetřit síly

„Benefity jsou jasné: více prostoru na regeneraci a snaha zajistit co nejlepší podmínky pro maximální sportovní výkon. Zároveň získáme více času na soustředění se na šestý zápas,“ řekl deníku Zdopravy.cz mluvčí HC Sparta Praha Marek Táborský.

S tím, že je pro Spartu hlavním cílem cesty pošetřit síly, souhlasí i hokejový reportér O2 TV Sport Jan Hrabal. Oba týmy podle něj sehrají šesté semifinálové utkání za deset dnů a vzhledem k obrovské vyrovnanosti může rozhodovat každá maličkost, tedy také faktor možnosti odpočinku při cestě na zápas.

„Sparta vedla v semifinále 3:0 na zápasy, potřebuje čtvrtou výhru k postupu. Jenže minulé dvě utkání ztratila a pokud by ve Werk areně opět prohrála, bude rozhodovat sedmý zápas,“ dodal Hrabal ke sportovní stránce celé věci.

České hokejové týmy se letecky běžně přepravují především na turnaje v zahraničí, například na zápasy Hokejové ligy mistrů (CHL). Výjimkou však nejsou ani přesuny v základní části české ligy. Vítkovice využily v roce 2020 pravidelnou linku společnosti LOT z Ostravy do Prahy.

Do historie extraligy se před devíti lety zapsal i letecký přesun hokejistů Litvínova na rozhodující sedmý zápas finále do Třince. Litvínov si charter mezi Prahou a Ostravou mohl dovolit jen díky daru fanouška. Nakonec z toho byl pro Severočechy premiérový titul. Letadlo během této série využívali i Oceláři.

V NHL či KHL bývá letecká doprava týmů na zápasy kvůli velkým vzdálenostem běžnou záležitostí.

Tagy hokej Letiště Ostrava letiště praha OSR prg smartwings SW
114 komentářů