Z Ostravy se bude létat do Thajska a na Mauricius. Neos sveze dovolenkáře Čedoku

Boeing 787-9 Dreamliner letecké společnosti Neos poprvé v Brně. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýBoeing 787-9 Dreamliner letecké společnosti Neos poprvé v Brně. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Ostravské spoje doplní stejné destinace nabízené s odlety z Brna.

Ostravské letiště získá od podzimu dvě nové dálkové linky. Cestovní kancelář Čedok nabídne ve spolupráci s leteckou společností Neos zájezdy z Ostravy na thajský Phuket a na Mauricius. Odlety na Mauricius jsou naplánovány na středy, na Phuket potom ve čtvrtky.

Stejná kombinace destinací bude k dispozici i s odlety z Brna. Z Tuřan se již na Phuket v zimě létalo, Mauricius bude jako v Mošnově úplnou novinkou.

Na dovolenkové lety do jihovýchodní Asie a na ostrov v Indickém oceánu nasadí italský dopravce letoun Boeing 787-9 Dreamliner v konfiguraci tří tříd. Prodej zájezdů na zimu 2024/2025 spustí Čedok během dubna.

Šéf cestovky Stanislav Zeman novinářům na tiskové konferenci řekl, že Thajsko se dlouhodobě řadí k vůbec nejoblíbenějším exotickým destinacím.

„Obrovský rozvoj, který v letošním roce Čedok v Ostravě plánuje, svědčí o tom, že o létání z našeho letiště je stále větší zájem. Sedm novinek přes letní sezónu a dvě exotické destinace v zimním období jistě potěší nejen obyvatele Moravskoslezského kraje,“ uvedl ředitel Letiště Ostrava Jaromír Radkovský. Dodal, že letos očekává rekordní počet odbavených cestujících.

K letním novinkám Čedoku pro Ostravu bude patřit Tirana, Marsa Matrouh, Lamezia Terme, Chania, Thassos, Fuerteventura a Enfidha.

Kromě dovolenkových letů do řady populárních letovisek nabízí Letiště Ostrava pravidelné lety do Varšavy a na londýnské letiště Stansted. V létě k nim přibudou nová spojení s Malagou a Podgoricou. Několik letů vypraví do Ostravy kvůli hokejovému šampionátu také společnost airBaltic.

Ostatní provoz zajišťují v Mošnově dovolenkáři dalších cestovních kanceláří, expandující nákladní doprava, servisní zóna a všeobecné letectví.

Tagy BRQ Čedok Letiště Brno Letiště Ostrava mauricius Neos OSR thajsko
96 komentářů