Liberec dokončil další etapu modernizace autobusů, všech 20 SOR NS 12 již jezdí

Nové autobusy SOR NS 12. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12. Foto: DPMLJ

DPMLJ vyčerpal kompletně celou smlouvu z roku 2020.

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) dokončil další část modernizace autobusové flotily. V závěru roku převzal osm nových autobusů SOR NS 12 a plně tak vyčerpal rámcovou smlouvu z roku 2020. Za dvacítku autobusů zaplatil celkem 103 milionů korun bez DPH.

Prvních dvanáct autobusů z této smlouvy se v ulicích Liberce objevilo v roce 2020. Loni dopravce uzavřel objednávku na dalších osm kusů. Cena za jeden autobus je 5,15 milionu korun bez DPH. Postupně nahrazují dosluhující autobusy.

„Naším společným cílem bylo, aby vozidla co nejdříve vyjela do ostrého provozu na linky městské dopravy a zkvalitnila nabízenou službu cestujícím, ale i práci řidičům“, řekl Michal Zděnek, předseda představenstva DPMLJ.

Nové autobusy řady SOR NS 12 jsou vybaveny dieselovým pohonem. Každé z dodaných vozidel má ve své výbavě klimatizaci, USB zásuvky, kamerový systém nad dveřmi, kamery pro sledování přední a zadní části vozidla. Součástí výbavy je také zařízením monitorující počty cestujících.

Dopravní podnik loni soutěžil i nové autobusy na zemní plyn, tendr ale zrušil. Aktuálně má v provozu celkem 99 autobusů.

Nové autobusy SOR NS 12. Foto: DPMLJAutobus SOR NS 12 v barvách Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJInteriér autobusů SOR NS 12 pro provoz v Liberci. Foto: DPMLJInteriér autobusů SOR NS 12 pro provoz v Liberci. Foto: DPMLJ
Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ SOR Libchavy SOR NS 12
24 komentářů