Generální opravy libereckých tramvají jsou v polovině, dorazily další dvě

Tramvaje T3R.PLF po generální opravě. Foto: DPMLJTramvaje T3R.PLF po generální opravě. Foto: DPMLJ

Postupně prochází generální opravou 14 tramvají.

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) převzal tento týden další dvě tramvaje po generální opravě ve společnosti Škoda Ekova. Celý projekt se tak posunul do druhé poloviny.

V Liberci je zatím po opravě celkem osm tramvají T3R.PLF, které postupně od září 2022 procházely generální opravou. Další tramvaje k opravě odjely do Ostravy během března. Hotové tramvaje prochází v Liberci ještě drobnými úpravami, například instalací odbavovacího a informačního systému. V provozu se mají objevit v dalších týdnech.

DPMLJ se Škodou Ekova uzavřel dvě smlouvy na generální opravu celkem 14 tramvají v součtu za 111,5 milionu korun.

Nesmrtelné liberecké T3. Generální opravu dalších osmi tramvají zajistí Škoda Group

Generální oprava zahrnuje celou řadu činností včetně kompletního odstrojení a otryskání kovových částí, výměny poškozených nebo zkorodovaných součástí, opravy dveřních křídel či výměny vzduchovodů. Renovací prošel i interiér vozidel, ve kterém došlo ke kompletní repasi stolků, sedadel a přístrojových desek kabiny řidiče. Opravy skončí příští rok.

Tramvaje T3R.PLF po generální opravě. Foto: DPMLJTramvaje T3R.PLF po generální opravě. Foto: DPMLJTramvaje T3R.PLF po generální opravě. Foto: Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad NisouTramvaje T3R.PLF po generální opravě. Foto: Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad NisouGenerální oprava tramvají T3 z Liberce v Ostravě. Foto: Škoda EkovaGenerální oprava tramvají T3 z Liberce v Ostravě. Foto: Škoda EkovaGenerální oprava tramvají T3 z Liberce v Ostravě. Foto: Škoda EkovaGenerální oprava tramvají T3 z Liberce v Ostravě. Foto: Škoda EkovaGenerální oprava tramvají T3 z Liberce v Ostravě. Foto: Škoda EkovaLiberecká tramvaj T3 na generální opravě ve Škodě Ekova.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýLiberecká tramvaj T3 na generální opravě ve Škodě Ekova.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýOprava tramvají T3 z Liberce v Ostravě. Foto: Škoda Ekova
Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ Škoda Ekova T3R.PLF
20 komentářů