Liberec chce více kloubových autobusů, smlouva umožní pořídit další

Autobus SOR NS 12 na terminálu MHD Fügnerova v Liberci. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czAutobus SOR NS 12 na terminálu MHD Fügnerova v Liberci. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

První autobusy z nové zakázky se v Liberci objeví v březnu.

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) může koupit namísto původně plánovaných 15 kloubových autobusů SOR NS 18 o jedno vozidlo více.

Vyplývá to z údajů ve věstníku veřejných zakázek, dohodl se s výrobcem na rozšíření rámcové smlouvy o jedno vozidlo. „Využili jsme možnost pořídit ještě jeden autobus, sehnali jsme potřebné finance,“ potvrdil provozně-technický ředitel Ludvík Lavička. Podobný postup již DPMLJ využil u jiných nákupů autobusů.

SOR Libchavy vyhrál soutěž na dodávku kloubových autobusů s pohonem na zemní plyn loni, původně byla smlouva uzavřena jako rámcová na 15 autobusů, nyní po dodatku na 16 vozidel.

Loni již DPMLJ objednal prvních osm autobusů, první se mají v Liberci objevit letos v březnu. Jeden vyjde na 9,3 milionu korun. Soutěž na nové autobusy do Liberce přilákala čtyři soutěžící, díky tomu cena v tendru klesla zhruba o desetinu. SOR porazil Solaris, Otokar a dealera Iveco Tezas servis.

Nové autobusy mají být klimatizované, vybavené kamerovým systémem, zařízením na počítání cestujících, USB zásuvkami, LED osvětlením a uzavřenou kabinou řidiče. Autobus SOR řady NS v Liberci cestující již dobře znají, v krátké verzi NS 12 jich ve městě jezdí 22.

Kvůli rozšiřování počtu kloubových autobusů postavil dopravní podnik ve svých garážích i novou halu pro jejich údržbu.

Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ SOR Libchavy SOR NS18
8 komentářů