Kompletní servis trolejbusů a autobusů v Teplicích zajistí Škoda Group

Trolejbus v Teplicíchh, ilustrační foto. Pramen: mhdteplice.czTrolejbus v Teplicíchh, ilustrační foto. Pramen: mhdteplice.cz

Pokud se model s externím údržbářem osvědčí, hodlá v něm Městská doprava Teplice pokračovat i v dalších letech.

Zakázku na zabezpečení kompletního servisu trolejbusů a autobusů městské hromadné dopravy v Teplicích získala Škoda Group. Služby zajistí pro Městskou dopravu Teplice v letech 2024 a 2025, hodnota kontraktu je až 95 milionů korun.

MHD v Teplicích zajišťuje celkem 41 vozidel, 34 trolejbusů a sedm autobusů. Podle Škody zakázka představuje další krok skupiny „v poskytování komplexních služeb v oblasti veřejné dopravy, což je trend, který se stává standardem v západní Evropě“.

„Jsme nadšení, že po úspěšných spolupracích v Plzni, Římě a Bratislavě můžeme rozšířit naše full-service služby i na Městskou dopravu Teplice. Přechod na full-service řešení je důkazem rostoucího povědomí o tom, že přítomnost výrobce, který vozidla důvěrně zná, výrazně zvyšuje efektivitu a spolehlivost,“ uvedl šéf škodovácké divize Components & Bus Mobility Radek Svoboda.

Smlouva na zabezpečení služeb full-service zahrnuje preventivní údržbu a opravy, diagnostiku, pronájem areálu dopravce a zajištění jeho ostrahy. Je uzavřena na období od 1. ledna 2024 do 31. prosince 2025. Pokud se tento model osvědčí, bude podle ředitele Městské dopravy Teplice Františka Stožického využit i v dalších letech. „Zlepšení kvality prováděné správy, údržby a oprav vozového parku MHD Teplice byl jeden z hlavních důvodů, proč jsme se při řešení otázky zajištění servisu rozhodli pro cestu vypsání soutěže na externího poskytovatele,“ řekl Stožický.

Škoda Group již v minulosti poskytovala full-service trolejbusů. Mezi lety 2017 a 2020 zajištovala tyto služby v Římě, v období 2013 až 2023 se starala o bratislavský vozový park. Vedle toho se podílí na jednom z největších PPP projektů v České republice, kterým je full-service autobusů a trolejbusů v Plzni. Tento projekt byl zahájen v roce 2013 a je uzavřen na dobu 29 let.

Tagy Městská doprava Teplice Škoda Group
Žádné komentáře