Hrad Špilberk bude proti autům střežit další výsuvný sloupek

Hrad Špilberk. Autor: Kirk – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31417219Hrad Špilberk. Autor: Kirk – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31417219

Podle města někteří řidiči nerespektují dopravní značení a do areálu národní kulturní památky neoprávněně vjíždějí.

Neoprávněným vjezdům do areálu brněnského hradu Špilberk má zabránit nově instalovaný výsuvný sloupek na příjezdové cestě. Přibude i kamerový systém, oznámilo tento týden město Brno. Hrad Špilberk a přilehlý park je jedním z nejnavštěvovanějších míst v Brně.

Podle města někteří řidiči nerespektují dopravní značení a do areálu národní kulturní památky neoprávněně vjíždějí. „Výsuvný sloupek bude společně s kamerovým systémem nainstalován na ulici Gorazdova v blízkosti kostela sv. Václava. Tato komunikace je hlavní příjezdovou cestou na Špilberk a do této doby nebyla nijak regulována,“ uvedl radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Rada města Brna dnes schválila zařazení této investice do závazného plánu. S realizací mají Brněnské komunikace začít na přelomu roku. Předpokládané náklady se pohybují kolem 1,4 milionu korun. „Provozovatelem systému budou Brněnské komunikace. Přístup do něj ale bude mít především správa hradu Špilberk, Veřejná zeleň města Brna, dopravní podnik, městští strážníci nebo další veřejné služby,“ doplnil Kratochvíl.

Na příjezdu z ulice Údolní již výsuvný sloupek je, bude nicméně také doplněn o kamerový systém. Na příjezdové cestě z ulice Husova jsou již napevno nainstalovány sloupky, této cesty se tedy nová opatření netýkají.

Tagy brno hrad Špilberk
23 komentářů