Hledá se nové vedení DPP. Končící vláda v Praze nechala vypsat nové výběrové řízení

Sídlo pražského dopravního podniku ve Vysočanech. Pramen: DPPSídlo pražského dopravního podniku ve Vysočanech. Pramen: DPP

O vítězích nového výběrového řízení rozhodne až nové vedení Prahy.

Jedna z největších firem v dopravě v Česku začala hledat nové vedení. Po vyhlášení výběrového řízení na ekonomického ředitele dnes vypsal Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) konkurz na všechny zbývající ředitelské posty v nejužším vedení firmy, včetně postu předsedy představenstva.

Oznámil to dnes předseda dozorčí rady Adam Scheinherr. „Je to jasný signál, že DPP začíná znovu, lépe a s čistým štítem. Za dva týdny jsou volby. Proto jsme výběrové řízení nyní nastartovali, ale kvůli stabilitě firmy je lepší, když k výběru dojde po volbách těmi, kdo sestaví vládnoucí koalici,“ řekl Scheinherr.

Chce podle svých slov využít situace, kdy na obsazování pozic netlačí koaliční partneři. „Konkrétně Petr Hlubuček (STAN) a Jiří Pospíšil (TOP09 a SPOLU),“ jmenoval Scheinherr. Hlubuček prosazoval na post ekonomického ředitele Mateje Augustína, který je obviněný v kauze Dozimer. „Otevřela se nám cesta k očistě největší městské společnosti. Stejně tak jsme nejen v DPP posunuli ochranu whistleblowerů a protikorupční certifikace,“ dodal Scheinherr.

K vypsání došlo na základě červnového usnesení rady hlavního města, která funguje jako valná hromada podniku. Deník N dnes napsal, že DPP dal výpověď třem pracovníkům, kteří jsou stíhaní v takzvané kauze Dozimetr, jak se kauza o možném podezření na korupci v podniku nazývá. Jedná se o šéfa právního odboru Dalibora Kučeru, vedoucího technické správy objektů Martina Vejsadu a šéfa informačních technologií Luďka Šteffela, potvrdil deníku mluvčí firmy Daniel Šabík.

DPP je největší městskou firmou, zaměstnává přes 11 000 lidí. Loni na něj hlavní město dalo asi 15,2 miliardy korun a v letošním roce je v rozpočtu vyčleněno více než 16,76 miliardy korun.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp praha představenstvo DPP
2 komentáře