DPP hledá nového ekonomického ředitele, poslední pobývá ve vazbě

Předchozí ekonomický ředitel neprošel výběrovým řízením.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) vypsal výběrového řízení na post ekonomického ředitele. Řízením je aktuálně pověřen Marek Polický, který v červnu dočasně nahradil Mateje Augustína. Ten své schopnosti DPP nemůže dále nabízet z důvodu pobytu ve vazební věznici, kam se dostal jako jeden z aktérů korupčí kauzy Dozimetr.

Zájemci o post musí poslat životopis do 9. září. „Výběrové řízení na tuto pozici bude mít několik kol, jedním z úkolů kandidátů bude například vypracovat a odprezentovat případovou studii,“ řekla mluvčí Aneta Řehková. Na pozici ekonomického ředitele výběrové řízení nebylo, Augustína prosazoval do vedení firmy Petr Hlubuček, nyní už bývalý náměstek primátora.

Vítám, že je pan Augustín ze Slovenska, znamená to totiž, že není nijak napojen na české vlivové skupiny,“ řekl při jmenování Augustína Hlubuček. Na dotaz, proč nebylo na tento post vypsáno výběrové řízení, uvedl, že současný šéf DPP Petr Witowski rovněž neprošel soutěží.

DPP požaduje nejméně pětiletou praxi v nejvyšším managementu ve firmě s nejméně 500 zaměstnanci. V požadavcích je i spolehlivost a občanská bezúhonnost a důvěryhodnost. Má se orientovat v oboru městské hromadné dopravy, výhodou je zkušenost s velkými investičními akcemi. Detaily inzerátu naleznete zde.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp
22 komentářů