Finance DPP povede Jiří Pařízek, bývalý pražský radní pro dopravu

Jiří Pařízek. Foto: Petr Hejna / DPPJiří Pařízek. Foto: Petr Hejna / DPP

Do výběrového řízení se přihlásilo 23 uchazečů.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) má nového ekonomického ředitele. V otevřeném výběrovém řízení vyhrál Jiří Pařízek. Někdejší radní pro dopravu v Praze působí ve firmě přes dvacet let, naposledy od roku 2015 jako vedoucí odboru Benefitů a péče o zaměstnance.

O výběru Pařízka informoval DPP v tiskové zprávě. DPP je bez ekonomického ředitele od června, kdy policie zatkla Mateje Augustína v souvislosti s kauzou Dozimetr.

Do výběrového řízení se přihlásilo 23 zájemců, finále bylo mezi čtyřmi zájemci. Uchazeči o pozici ekonomického ředitele museli postupně zpracovat a odprezentovat případovou studii a představit své vize k tématům, které úzce souvisí s ekonomikou provozu veřejné dopravy a s přípravou rozpočtů společnosti velikosti DPP, dále absolvovat psychodiagnostické testy, bezpečnostní prověrku a finální hloubkový pohovor.

Jiří Pařízek (ročník narození 1959) byl od roku 2012 do roku 2015 radním pro dopravu v hlavním městě za TOP 09, současně vedl i výbor pro dopravu. Kromě toho byl od srpna 2011 členem, a od 4. října 2012 do 9. prosince 2014 také předsedou dozorčí rady DPP. S DPP spojil i další část kariéry: od roku 2015 až doposud pracoval v DPP jako vedoucí odboru Benefitů a péče o zaměstnance.

Před vstupem do komunální politiky zhruba 16 let zastával pozici ekonomicko-personálního náměstka Divize Autobusy DPP a předtím pozici vedoucího odboru ekonomiky a hospodářské správy koncernového podniku Zemědělské zásobování a nákup. Svoji profesní kariéru začal v roce 1987 v koncernovém podniku ČKD Praha, kde pracoval do roku 1987 jako vedoucí odboru ekonomických informací a posléze jako vedoucí výrobní účtárny. Je absolventem fakulty řízení Vysoké školy ekonomické v Praze.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp
3 komentáře