Eurowings pošlou letadla na servis do Ostravy, k JOB AIR Technic zamíří 13 Airbusů

Airbusy letecké společnosti Eurowings v hangáru JOB AIR Technic v Ostravě. Zdroj: JOB AIR TechnicAirbusy letecké společnosti Eurowings v hangáru JOB AIR Technic v Ostravě. Zdroj: JOB AIR Technic

Další stroje budou následovat o rok později.

Leteckými opravnami JOB AIR Technic na ostravském letišti projde v průběhu zimní sezóny postupně 13 letounů Airbus německého dopravce Eurowings. Kontrakt podepsaný na akci MRO Europe v Amsterdamu počítá i se zimní sezónou 2024/2025, kdy do Mošnova zamíří další stroje stejné aerolinky.

„Jedná se o naši první takto významnou spolupráci s Eurowings a Lufthansa Group. To, že si nás tato skupina vybrala jako partnera pro údržbu svých letadel, vnímáme jako další uznání kvality našich služeb. Určitě pomohlo, že jsme od roku 2021 schváleným poskytovatelem služeb Airbusu. Mimochodem, i tuto zakázku jsme rovněž finalizovali na MRO v Amsterdamu,“ vysvětluje Vladimír Stulančák, generální ředitel společnosti JOB AIR Technic.

Eurowings provozují v tuto chvíli flotilu asi 100 letadel. Německá společnost létá přibližně do 150 destinací ze 13 mezinárodních základen.

Ostravskými leteckými opravnami JOB AIR Technic projde ročně údržbou více jak stovka letadel. Ve dvou hangárech mohou letečtí mechanici pracovat v jednu chvíli až na osmi úzkotrupých strojích typu Airbus A320 Family či Boeing 737. Firma patřící do holdingu Czechoslovak Group vlastněným podnikatelem Michalem Strnadem si v těchto dnech připomíná 30 let od svého založení.

„Naším primárním cílem je stabilizace personálu. To je globálním problémem, s nímž jsme se v posledních desetiletích nesetkali. Musíme se tedy soustředit na to, jak dělat věci kvalitně a efektivně i při nedostatku personálu – to je naše největší výzva. S tím souvisejí i naše cíle na nejbližší roky. Chceme rozšiřovat naše služby (vlastní lakovna, menší opravy motorů) a rozšiřovat spolupráci s externími partnery. Už dávno neplatí, že všechno zvládnete sami. Když chcete být úspěšní, potřebujete dobré partnery,“ přibližuje aktuální dění v leteckých opravnách JOB AIR Technic jejich marketingový specialista Pavol Parikrupa.

Airbus společnosti Eurowings před hangárem JOB AIR Technic v Ostravě. Zdroj: JOB AIR TechnicAirbus společnosti Eurowings před hangárem JOB AIR Technic v Ostravě. Zdroj: JOB AIR TechnicAirbusy letecké společnosti Eurowings v hangáru JOB AIR Technic v Ostravě. Zdroj: JOB AIR Technic
Tagy Eurowings EW Job Air Technic Letiště Ostrava Lufthansa Group OSR
12 komentářů