Eurowings prohloubily spolupráci se Smartwings. Codeshare rozšířily na čtyři další linky

Letouny společnosti Eurowings Foto: EurowingsLetouny společnosti Eurowings Foto: Eurowings

Eurowings zdvojnásobily počet linek Smartwings, které nabízejí ve svém systému.

Dceřiná společnost Lufthansy Eurowings prohloubila spolupráci s českou leteckou společností Smartwings. Nově začnou Eurowings nabízet ve svém rezervačním systému lety společnosti Smartwings do dalších čtyř destinací.

Eurowings to oznámily na svých stránkách. Půjde konkrétně o linky Smartwings z Prahy na Lanzarote a do italských měst Brindisi, Cagliari a Catania. Dosud mají Eurowings ve svém systému tři linky Smartwings na Kanárské ostrovy. Současně Smartwings nabízí lety Eurowings z Prahy do destinací, kam přímo nelétají. Jde o takzvanou codeshare spolupráci.

Eurowings při vstupu na český trh původně uváděly, že chtějí Smartwings konkurovat, nakonec ale obě firmy našly velmi rychle společnou řeč a začaly si vzájemně prodávat letenky.

Smartwings navíc loni pronajaly Eurowings některá letadla včetně posádky pro zajištění letů z Německa. „Spolupráce mezi Eurowings a Smartwings posiluje naši pozici na evropské základně v Praze a umožňuje nabídnout našim zákazníkům ještě více možností cestování z České republiky. Partnerství se společností Smartwings, která je skvěle zavedená na českém domácím trhu, posiluje naši evropskou růstovou strategii,“ řekl loni generální ředitel Eurowings Jens Bischof.

Tagy codeshare Eurowings smartwings
19 komentářů