Šest nových linek z Prahy. Vrací se lety do Tallinu, posílí spojení na Mallorku

Letadla společnosti Eurowings na pražském letišti. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýLetadla společnosti Eurowings na pražském letišti. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Největší expanzi plánují v Praze Eurowings.

Dopravci působící na pražském letišti oznámili během 24 hodin šest nových linek. Lepší spojení bude jak ke Středozemnímu moři, tak do Pobaltí nebo Velké Británie.

Po několika letech bude Praha opět letecky propojena s Tallinem, spojení s hlavním městem Estonska zajistí Eurowings. Létat se bude od 31. března třikrát týdně, od května pak čtyřikrát týdně, to vždy v pondělí, středu, čtvrtek a neděli. Naposledy létaly z Prahy do Tallinu ČSA. Eurowings odpoledne oznámily ještě další dvě linky: třikrát týdně budou létat do Nice a Valencie.

Na trase mezi Ruzyní a Mallorkou zase přibude konkurence. Po Eurowing, Smartwings a Ryanairu tam začne létat také easyJet. V plánu má od 25. června tři lety týdně, a to vždy v úterý, čtvrtek a sobotu. Na delší termíny byly letenky v základním tarifu k dispozici už za 1 313 Kč. Nové spojení je částečně konkurencí i drážďanské letiště, odkud na Mallorku létá řada lidí z Ústeckého a Libereckého kraje. V Drážďanech naopak Ryanair omezuje svoji přítomnost a naplánoval na léto méně letů.

S další novinkou přišly české Smartwings. Aerolinky oznámily, že od 31. května 2024 zahájí pravidelné letecké spojení mezi Prahou a řeckými Aténami. Do řecké metropole budou létat dvakrát týdně, vždy v pondělí a pátek. Atény jsou již 13 řeckou destinací, kam budou pravidelné linky Smartwings během letního letového řádu 2024 směřovat. Z Prahy do Atén létají pravidelně také Aegean Airlines.

Ještě včera se pak na profilu Sean M na sociální síti X objevila informace, že od 4. července začne létat Ryanair z pražského letiště do Bristolu. Linka bude v provozu čtvrtky a neděle. Na trase už létá easyJet.

Tagy easyjet Eurowings EW FR letiště praha prg PRG-ATH PRG-BRS PRG-NCE¨ PRG-PMI PRG-TLL PRG-VLC Ryanair smartwings SW U2
43 komentářů