Smartwings posílají šest letadel do Německa, formou ACMI pronájmu vypomohou Eurowings

Boeing 737 MAX 8. Foto: SmartwingsBoeing 737 MAX 8. Foto: Smartwings

Letadla budou bázována na letišti v Kolíně nad Rýnem. V příštích dvou letech k nim přibude sedmý stroj.

Letecká společnost Smartwings vyšle v následujících dnech šest letadel na pronájem do Německa. Stroje zamíří k tamním nízkonákladovým aeroliniím Eurowings, v jejichž síti budou létat. Deníku Zdopravy.cz to řekla mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková.

„S německou leteckou společností Eurowings ze skupiny Lufthansa máme uzavřenou již od března 2022 dohodu o codesharingu (sdílení kódů). Toto partnerství jsme ještě prohloubili a spolupracujeme také v oblasti pronájmu letadel s posádkami (tzv. ACMI pronájem, pozn. red.),“ uvedla Dufková s tím, že spolupráce zapadá do business konceptu firmy.

Podle Dufkové podepsaly Smartwings tříletý kontrakt s Eurowings na pronájem letadel i s posádkami letos. V příštích dvou letech se k šesti letounům Boeing 737-800 přidá ještě další, sedmý stroj.

„Provoz letní sezóny budeme zajišťovat flotilou 58 letadel. Stávající flotilu posílíme na léto o další kapacity 11 letadel. Bude se jednat o pronájmy od zahraničních dopravců (ACMI kontrakty),“ dodala Dufková k plánům společnosti na léto.

Tagy ACMI ACMI pronájem Eurowings EW smartwings SW
36 komentářů