DPO pořádá Den ostravských dopraváků, brány Martinovských dílen se otevřou již tuto sobotu

Tramvaje Dopravního podniku Ostrava (DPO) v hale firmy Škoda Ekova. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýTramvaje Dopravního podniku Ostrava (DPO) v hale firmy Škoda Ekova. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Pro návštěvníky budou připraveny vyhlídkové jízdy historickými vozy, prohlídky celé řady vozidel i dopravácké techniky.

Ani v letošním roce nevynechá Dopravní podnik Ostrava (DPO) tradiční akci pro veřejnost s názvem Den ostravských dopraváků. V sobotu 2. září tak budou zájemci moci nahlédnout do zákulisí areálu dílen v Martinově.

Program nabídne v době od 10 do 16 hodin spoustu ukázek s dopravní tematikou. Připraveny jsou vyhlídkové jízdy historickými vozy, v plánu je také dynamická ukázka zásahu dispečinku i doprovodný program.

Návštěvníci si mohou v Martinovských dílnách prohlédnout i současná vozidla z vozového parku DPO, tedy tramvaje, trolejbusy a autobusy. Vystavena budou rovněž technologická vozidla, jízdenkomaty či označníky. Vyhlídkové jízdy nabídnou trasy po areálu, do Martinova nebo k Duze. Své prezentace mají připraveny například firmy Stadler Praha a Škoda Group.

Na akci mohou být pořizovány záběry pro ilustrační potřebu, dopravu k místu konání zajistí autobusy na linkách 44 a 58, případně tramvaj na lince 4 s vystoupením na zastávce Dílny DP Ostrava.

Den ostravských dopraváků 2023.Zdroj: DPO

Den ostravských dopraváků 2023.
Zdroj: DPO

Den ostravských dopraváků 2023.Zdroj: DPO

Den ostravských dopraváků 2023.
Zdroj: DPO

Tagy dopravní podnik ostrava DPO
2 komentáře