Doprava na Ústecku začátkem září nezkolabuje, kraj se dohodl s TD Busem

Autobus SOR v barvách pro linky v Ústeckém kraji. Foto: Kr-ustecky.czAutobus SOR v barvách pro linky v Ústeckém kraji. Foto: Kr-ustecky.cz

Ústecký kraj se na dnešním jednání se zástupci společností OverLine a TD Bus (dříve BusLine) dohodl na dalším zabezpečení autobusové

Ústecký kraj se na dnešním jednání se zástupci společností OverLine a TD Bus (dříve BusLine) dohodl na dalším zabezpečení autobusové dopravy v kraji. „Společnost TD Bus potvrdila, že od 1. září bude dále zajišťovat na základě platné smlouvy provoz ve všech sedmi vysoutěžených oblastech,“ oznámil kraj na svých stránkách.

Firma přitom ještě počátkem týdne hrozila, že v září nevyjede a požadovala po kraji dodatečné platby. Od 15. září pak bude autobusová doprava v oblastech Děčínska a Ústecka zabezpečena prostřednictvím krajské příspěvkové organizace Dopravní společností Ústeckého kraje (DSÚK). OverLine se jednání účastní jako majitel autobusů.

„Do 14. září pojede krajskou dopravu i nadále společnost TD Bus, od 15. září přebere dopravní výkony, zaměstnance i autobusy DSÚK. Převedeme asi 80 řidičů včetně dispečerů a vedoucích středisek,“ citoval Ústecký deník regionálního ředitele TD Busu Milana Tomse. Podle něj by dopravce rád do budoucna na kraj převedl po Děčínsku a Ústecku i další oblasti.

Kromě lokalit Ústecka a Děčínska jezdí TD Bus také na trasách Litoměřicka, Lovosicka, Lounska, Lounska-západ, Podbořanska a Vejprtska. Firma přitom dlouhodobě vede s krajem spory o peníze, argumentuje mimo jiné nárůstem mezd řidičů. Kraj naopak trvá na dodržení smluv, návrh na převzetí dopravy krajskou firmou označuje jako mimořádné řešení.

Více o autobusové krizi v Ústeckém kraji:

Autobusová krize na severu: Kraj zatím dopravu nepřevezme

Ústecký kraj nabídl bývalému BusLinu převzetí části řidičů a autobusů, nejspíš se dohodnou

Autobusová krize na severu. Polovinu provozu může kvůli BusLine převzít krajská firma

Tagy TD Bus Ústecký
8 komentářů