Ústecký kraj našel náhradu za TD Bus, v pondělí vyjedou všechny linky až na jednu

Autobus SOR v barvách pro linky v Ústeckém kraji. Foto: Kr-ustecky.czAutobus SOR v barvách pro linky v Ústeckém kraji. Foto: Kr-ustecky.cz

Ústecký kraj na poslední chvíli odvrátil hrozící kolaps veřejné autobusové dopravy na Chomutovsku a Vejprtsku. Přes víkend našel dopravce pro

Ústecký kraj na poslední chvíli odvrátil hrozící kolaps veřejné autobusové dopravy na Chomutovsku a Vejprtsku. Přes víkend našel dopravce pro linky a spoje, na kterých původně neměly v pondělí vyjet autobusy kvůli výpovědi společnosti TD Bus. Výjimkou je kvůli legislativnímu omezení linka 583 do německého Buchholzu.

Kraj se přes víkend dohodl s několika dopravci, kteří zajistí provoz v oblasti Vejprtska, kde původně mělo dojít v pondělí k velké redukci. „Velké poděkování patří dopravcům, kteří byli velmi vstřícní. Společně se nám podařilo zajistit už od pondělí dopravu v plném rozsahu. Věřím, že situaci se podaří v brzké době zcela stabilizovat,“ řekl náměstek Jaroslav Komínek. Omezený nadále zůstává provoz na Litoměřicku.

Dopravní obslužnost zajistí ve zmíněných oblastech různí dopravci, autobusy tedy nebudou v jednotném zeleném designu, ale budou označeny číslem linky, tak jak jsou cestující zvyklí. Po dobu zajištění dopravy v nouzovém režimu nebude vybíráno jízdné.

Jedinou výjimkou je linka 583 Vejprty – Annaberg – Buchholz, která nebude až do dovolání obsluhována. „Jedná se o linku přeshraniční, která vede prakticky po celé délce na území Německa. Na území cizího státu nelze jednoduše objednat příležitostnou dopravu z legislativních důvodů,“ vysvětlila mluvčí Ústeckého kraje Magdalena Fraňková.

Podle Komínka budou na linkách jezdit autobusy společností Autobusy Karlovy Vary, AD Podbořany, Arriva, Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova a několika dalších menších dopravců. TD Bus vypověděl platnou smlouvu minulý týden, kraj s výpovědí nesouhlasí.

Tagy autobusová krize Ústecký kraj Dopravní společnost Ústeckého kraje TD Bus Ústecký kraj
15 komentářů